[Vídeo] Gestvia anuncia la creació de 450 places d’aparcament gratuït i que a l’estiu provarà la zona verda al Rierany dels Frares


Calella augmentarà la seva bossa d’aparcament de cara l’any vinent. Ho farà amb la posada en funcionament d’un nou aparcament a la part alta del carrer Joan coromines i amb l’ampliació de l’aparcament de la Riera Capaspre amb 300 places. L’objectiu és ampliar les bosses d’aparcament gratuït que té Calella i descongestionar el centre ciutat. En la mateixa línia, Gestvia també ha anunciat que durà a terme un prova pilot per implementar la zona verda al Rierany dels Frares. La intenció és que estigui en funcionament el juny del 2020 i que sigui gratuïta per aquells residents que paguin l’impost de circulació a Calella.

Totes aquestes novetats formen part d’un paquet de mesures que ha anunciat Gestvia per fomentar la mobilitat i l’aparcament a Calella. Es consolida així l’aparcament gratuït a la part alta de la Riera Capaspre que passarà a tenir 500 places de les 200 que ja té ara, i es crea un nou aparcament a la part alta del carrer Coromines. Ho ha anunciat aquest matí el president de Gestvia Josep Torres.

Tindrem dues bosses d’aparcament gratuït de manera perimetral. Aquestes dues bosses, una ja la tenim, la de la Riera Capaspre, i el que farem és ampliar-la amb 300 places, i en principi el 2020 ho tindrem. I paral·lelament crearem un nou aparcament a la part alta del PP1 de 150 places.

Gestvia implementarà una prova pilot de la zona verda al Rierany dels Frares, davant la pressió que exerceix la zona verda de Poblenou a Pineda. Aquesta nova zona estarà compresa entre el Rierany dels Frares, delimitat amb la N-II, fins al carrer Ànimes. Es crearan així 250 places gratuïtes per tots els residents que paguin l’impost de circulació a Calella. Per aquells que no siguin residents, el preu del tiquet tindrà el mateix cost que el de la zona blava. Com a distintiu s’enviarà un adhesiu als residents perquè puguin distingir els seus vehicles, però això no els eximirà d’haver de treure un tiquet del parquímetre al dia. Des de Gestvia, volen fomentar així la mobilitat.

Realment pels no residents serà com una zona blava, i per tant estarà regulada igual. Optem perquè els cotxes residents tinguin un adhesiu que els pugui identificar. Més que res per distingir-los de la resta. I també s’haurà de treure un tiquet. Tots els cotxes, residents i no residents, tindran l’obligació de treure un tiquet.

La prova s’iniciarà el juny del 2020, i tindrà una durada aproximada de 8 mesos i servirà per avaluar com funciona, quina rebuda té entre els usuaris i si cal estendre-la per altres punts de la ciutat.

A banda de la implantació de la zona Verda, Gestvia també ha presentat més novetats de cara l’any 2020, com el manteniment de les tarifes de zona blava, la reducció en un euro de la targeta de resident – la targeta setmanal de 7€, passa a costar 6€ per setmana a partir de l’1 de gener –  o els canvis de tarifes en alguns aparcaments. Gestvia ha anunciat que trasllada el model de tiquets diaris a l’aparcament de les Palmeres i a la zona propera a la piscina municipal. Els usuaris de l’aparcament de les Palmeres durant l’hivern hauran de pagar un euro al dia i en els mesos estivals s’incrementarà a 2,5 euros al dia davant la pressió turística. El mateix passarà a l’aparcament de la zona de la piscina, amb la diferència que durant els mesos d’hivern serà gratuït i a l’estiu també es cobrarà l’import de 2,5 al dia. En aquestes dues zones es  hi haurà en total 237 places de tiquet diari.

Totes aquestes propostes les han anunciat en roda de premsa el nou president de Gestvia, Josep Torres, i el vicepresident, Guillermo Gomis.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *