El realitzador calellenc Jonathan Ruiz guanya un dels premis Torretes amb el curt “21”

JONATHAN_RUIZ

Jonathan Ruiz ha guanyat el Premi Ciutat de Calella en la 22ena edició del Trofeu Torretes de Curtmetratges que convoca Foto-Film Calella, i que s’emmarca dins la celebració del Festimatge, el pròxim mes d’abril. És la categoria reservada als realitzadors locals o per als curts que tractin sobre Calella. Ruiz hi va presentar “21”, un treball enregistrat al Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau en només quatre hores i que va tenir un cost de 3 euros. Li ha sortit rendible, doncs el premi està dotat amb 100 euros.

És el seu tercer premi al Trofeu Torretes de Curtmetratges. Va fer el doblet amb N-II Km-666, l’any 2011, premi al millor curt d’argument/ficció amateur i Premi Ciutat de Calella. En aquesta edició, el jurat ha concedit a Jonathan Ruiz el premi al millor treball realitzat per un calellenc o que tracti sobre la ciutat per 21. Un curt ficció sobre un partit de bàsquet a 21 punts rodat al Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau.

“Se’m va ocórrer la idea del guió a partir d’una cançó de dos amics que es trobaven per parlar d’un assumpte íntim; i vaig pensar que ho podia transportar a una pista de bàsquet. Són dos amics que parlen durant 3 minuts. L’actor professional és Ray Ortega i després compto amb en Francesc Membrives, que sempre està disposat a fer curts amb mi”, ha explicat Ruiz en una entrevista a Ràdio Calella TV.

El curtmetratge es va rodar en un matí, en tan sols quatre hores i explica Ruiz, com a anècdota, que li va costar 3 euros: el preu dels tres entrepans de fuet que van menjar per dinar els seus dos ajudants –càmera i so– i l’actor.

El Premi Ciutat de Calella està dotat amb 100 euros i s’entregarà durant la cerimònia que tindrà lloc la nit del 23 d’abril, en un dels actes de cloenda del Festimatge.

Tot i les dificultats per treballar en el món cinematogràfic i audiovisual, afectat per la crisi econòmica, el realitzador calellenc segueix tenint projectes engrescadors. Especialment un que porta per títol La tercera Ley de Newton. “És una pel·lícula que ha fet un director amic, Jorge Barrio. La setmana passada vam estar treballant i ens queda l’edició de so. Quan surti l’enviarem a festivals potents”, ha dit.

Una pel·lícula que entra dins la categoria low cost. Compta amb un pressupost de 14.000 euros i es va rodar l’estiu passat al País Basc.

Palmarès del XXII Trofeu Torretes

El cineasta italià Lu Pulici ha guanyat el Premi d’Honor, dotat amb 1.000 euros, amb el treball Nevica. Pulici, guardonat en anteriors edicions del certamen, va visitar recentment Calella, convidat per Foto-Film Calella, per oferir una xerrada-col·loqui sobre la seva trajectòria.

El jurat format per Anna Rodón, Gabriel Pujol, president de CineClub Garbí, i Raimon Miranda, gerent de la productora Montpalaufilms, va emetre el passat 6 de març el veredicte de la vint-i-dosena edició del certamen, que enguany ha rebut 630 obres a concurs.

El trofeu al millor argument/ficció ha estat pel curt El abrazo, d’Iñaki Sánchez; mentre que en la categoria de reportatge/documental, el premi ha recaigut en el director Andra Tévi pel treball sobre la inclusió en els campaments saharauís titulat Musawat. Trofeu ex aequo en la categoria de millor experimental/animació per als curts Premier automne, del director Carlos de Corbacho; i Portrait of a wind-up maket, de Darío Pérez.

El jurat ha declarat deserts els trofeus argument/ficció i experimental/animació en categoria amateur. Pel que fa al reportatge/documental, el premi és per a la directora Montserrat Miquel pel curt La pesca a la encanyissada.

Quant al premi al millor curtmetratge en català, el treball guardonat ha estat Una nit, de la directora Marta Bayarri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat