[Vídeo] La Plataforma exposa a la població les al·legacions fetes al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya


Ahir la Plataforma per la Dignificació de la Vil·la Romana de Calella va convocar un acte a Can Salom on va explicar als assistents les al·legacions fetes al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). En acabar l’acte, els ponents es van dirigir a la Plaça Dolors Pujol i Vila, als peus del jaciment on van oferir una roda de premsa.

Allà Joan Juhé va obrir el torn de preguntes assegurant que el projecte reformat i aprovat pel COAC era el mateix que s’havia presentat en primer moment i no respectava la integritat del jaciment.

Vam entrar en xoc quan vam veure que el projecte aprovat i visat era el projecte provisional que deien que seria reformat amb nous pilars, i de cop vam veure que tot era fum i que el projecte aprovat era el mateix que el provisional i que havien de reformar per tal de respectar el jaciment

D’altra banda va afirmar que des de la plataforma consideren aquest projecte una destrucció tant física com simbòlica del jaciment.

Veiem això com un patromonicidi, és a dir que hi ha una destrucció, tant simbòlica com física del jaciment

A més de Juhé, també va intervenir el professor universitari Oscar Fruitós, qui va explicar van sol·licitar mesures cautelars per frenar les obres.

Hem demanat que es prenguin mesures cautelars que incloguin, si és adient, la congelació de les obres fins que es compleixin tots els requeriments legals

Tot i les actuals diferències que hi ha actualment entre la Plataforma i l’Ajuntament, Fruitós va assegurar que el desenvolupament d’un pla conservacionista és viable i podria salvar la totalitat del jaciment.

No hi ha cap mesura especial, perfectament es poden fer bigues de major volada i concentrar recolzaments i així salvar el 100% del jaciment

Finalment Josep María Juhé va explicar quina era la posició de Comuns i Cup en aquest cas i va fer crítica a les decisions preses des del govern.

Noaltres col·laborem en les al·legacions i formem part de la part destinada a trobar una solució al que està passant. Creiem que l’Ajuntament està excedint les seves responsabilitats respecte del BCIL aprovat per unanimitat i això implica tenir clar tant l’estructura com la museïtzació que hi ha d’haver

Així doncs, la Plataforma va exposar les seves intencions i raons després de presentar les al·legacions al COAC.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *