El preu del lloguer al Maresme s’encareix el 8,1% en l’últim any

L’informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya indica que el preu mitjà del lloguer al Maresme és de 622 euros mensuals, vuit punts percentuals per sobre del que es pagava el primer trimestre del 2016. Aquest informe utilitza com a font les dades provinents de les fiances dipositades a l’Incasòl, on és obligatori registrar els contractes que se subscriuen a Catalunya.

La variació al conjunt de Catalunya ha estat del 9,9%, i només a Barcelona ciutat de l’11,4%. A la capital catalana, la quota del lloguer és de 845 euros mensuals de mitjana.

Respecte la mitjana catalana -que és de 626 euros mensuals-, la comarca del Maresme estaria lleugerament per sota, amb uns lloguers que ronden els 622 euros mensuals. És la tercera comarca que registra uns preus més alts del mercat català, per darrera del Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat. La comarca on el preu del lloguer està més baix és La Ribera de l’Ebre. Allà, la quota mensual no arriba als 290 euros.

En l’informe elaborat per la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge s’indica que, entre el primer trimestre del 2016 i el primer trimestre del 2017, es van subscriure al Maresme 2.273 contractes de lloguer.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *