[Vídeo] Propietaris de bars i restaurants protesten pel tancament dels seus negocis


Els restauradors de Calella han sortit al carrer a dir prou. Prou a què se’ls assenyali com espais de propagació del coronavirus i prou a un tancament obligat que ja suma 15 dies, i als que ahir s’hi van afegir 15 dies més, que posa en perill la viabilitat econòmica dels seus negocis. Avui s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per expressar el seu malestar i per demanar unes accions justes per frenar la pandèmia i, en tot cas, ajuts per part de l’administració.

L’endemà de conèixer la pròrroga del tancament al públic de bars i restaurants i quan tot just fa 15 dies que van haver d’abaixar la persiana, el sector de la restauració s’ha concentrat aquest matí a la plaça de l’Ajuntament. Els manifestants han demanat la reobertura dels locals i han cridat proclames com ‘volem treball’ ‘No som el problema’ o ‘som les víctimes de la gestió d’aquest govern’.

Els restauradors reclamen més ajudes per a un dels sectors més per tocats per la pandèmia i denuncien que se’ls hagi estigmatitzat com a focus de nous brots, quan diuen que complien amb totes les mesures de seguretat i que en cap cas els seus espais eren la font dels nous contagis. Ara exigeixen la reobertura dels seus bars i restaurants.
A la plaça de l’Ajuntament on s’han concentrat prop d’un centenar de persones convocades per diversos restauradors calellencs, també s’hi han unit els centres d’estètiques, que pateixen la mateixa situació. Tots denuncien que no estan rebent les ajudes, de fet han posat el crit al cel perquè tot just avui els hi han cobrat les quotes d’autònoms o de la seguretat social.

Per la seva part, l’alcaldessa Montserrat Candini comparteix i compren les preocupacions del sector i ha demanat tant al Govern de la Generalitat com a l’espanyol, més ajudes a fons perdut per un dels sectors més perjudicats per les restriccions.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *