La fase de represa elimina des d’avui els aforaments

A partir d’avui ja no hi ha límit d’aforament per ordre de la Generalitat, una decisió que s’emmarca dins l’etapa de represa, on la norma general que s’haurà de complir és la de la distància de seguretat entre persones. La base de tot plegat ara és el respecte d’aquesta distància de 2,5 metres. Tots els locals han de garantir que com a mínim hi hagi aquesta separació i entre persones de metre i mig. Els establiments hauran de vetllar per complir les distàncies i establir quantes persones hi caben i com es delimiten els espais.

Queden enrere els límits d’aforament del 50 % a l’interior o del 75% a l’aire lliure. Ara el que manarà és aquesta distància de seguretat que passa a ser la marca el límit d’aforament o capacitat a hotels i restaurants, on tots els clients han de tenir un metre i mig entre un i altre. En el cas de grans actes, sí que hi ha alguns límits. Per exemple, si es fan en un espai tancat, poden tenir fins a 1.000 persones dretes o 2.000 si tenen seients preassignats. A l’aire lliure el límit és de 2.000 persones dretes i 3.000 assegudes. La indicació general és que hi ha d’haver un espai de 2,5 metres entre assistents, tot i que aquesta distància es pot reduir si es fa servir mascareta, es porta un registre de tots els assistents i les localitats estan preassignades.

En aquesta nova etapa no hi ha límit de persones per a les trobades d’amics i familiars. L’única condició és que no comportin aglomeracions ni se superin els aforaments vigents en cada cas.

A més, en el cas dels establiments d’hostaleria i restauració, el govern demana fomentar la prereserva.

L’ús de la mascareta és obligatori sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig. En queden exempts els menors de 6 anys i les persones amb alguna malaltia o dificultat respiratòria. Tampoc cal portar-la quan es faci esport.

En el cas de congressos, fires i actes similars es podran fer sempre que el nombre d’assistents s’ajusti a l’aforament del lloc tenint en compte que cal guardar els 2,5 metres per persona. Caldrà portar un registre d’assistents, promoure mesures de circulació, controls de fluxos d’accés i sortida, i posar a disposició dels assistents aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics.

Es continua apel·lant a la responsabilitat individual per garantir la salut de tots.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.