[Vídeo] Un mural artístic que convida a comprar a Calella


L’obra del col·lectiu Singulart s’ha descobert aquest migdia enmig de l’expectació d’una nodrida representació dels comerciants de Calella. Combina pintura i escultura, i alegra amb color i llum -a la nit- un tram de paret en ple carrer Església que abans era grisa i fosca. Hi ha una picada d’ull als comerciants i convida als passejants a interactuar-hi.

Ana Medina, Borja Altozano i Ricardo Guijarro, del col·lectiu Singulart, són els autors del mural que omple de color una paret d’Església, xamfrà amb Indústria. Hi pengen diverses escultures fetes de ferro que simulen bosses de compra, i a l’interior il·lustracions d’una petita part de l’oferta comercial que hi ha a Calella: roba, sabates, llibres, alimentació… La idea ha estat trencar amb la barrera que suposava el gris que hi havia abans i donar continuïtat estètica al carrer i alegrar justament aquest tram. És per això que també s’han pintat els dos bancs de fusta que hi just al davant. En un d’ells, una bossa de Calella Centre Comercial de ferro, com deixada per un descuit, convida als que s’hi asseguin a interactuar amb aquesta obra d’art, com reivindiquen els seus creadors, que aplaudeixen que s’apropi la cultura i l’art a peu de carrer i es donin nous espais d’expressió als artistes.

sEls botiguers de Calella i membres de la junta de Calella han estat els encarregats de descobrir el mural, que aquesta nit s’il·luminarà per primera vegada.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *