Xavier Amor diu que els pactes de govern trencats són una estratègia dels partits independentistes

Una de les conseqüències de l’1-O és el trencament dels pactes de govern que hi ha a molts ajuntaments governats per partits sobiranistes i partits no independentistes.

Fa unes setmanes ho vèiem a Pineda de Mar. Durant el dia d’avui s’han conegut també els casos de Blanes, on el PSC de Miquel Lupiáñez haurà d’afrontar la resta del mandat en minoria després que els seus socis d’ERC i PDeCAT hagin decidit sortir del govern, i de Mataró, on el PSC de David Bote també queda en minoria després de que CiU trenqués el pacte de govern.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, creu que aquests trencaments corresponen a una estratègia dels partits independentistes.

«Jo, com en política les casualitats li tinc molt poca fe, entenc que hi ha d’haver una estratègia per fer-ho. Que ahir fos Blanes i avui sigui Mataró i segurament en les properes hores coneixerem més trencaments de pactes doncs jo penso que hi ha una estratègia, en aquest cas dels partits que defensen la independència, per traslladar la pressió novament als municipis, quan és un tema que altres administracions haurien de ‘solventar’ i solucionar. Jo el que vaig dir aquí a Pineda és que a mi em sap molt de greu que per aquest tema nacional es trenquin pactes, perquè li puc assegurar que la gent que estem als municipis, els regidors i regidores, molts fins i tot no cobren. Ni cobren per fer de regidor o regidora. El que volen és i els que estan allà és perquè estimen al seu poble, la seva ciutat i el seu municipi»

Xavier Amor ha fet una crida a la calma i ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, i al president català, Carles Puigdemont, que reflexionin per arribar a una solució.

«Crec que ha arribat un moment que cal dir prou. La ciutadania no mereix plorar, la ciutadania no mereix passar por, la ciutadania no mereix estar tan ‘tensionada’, tan crispada, i per tant, aquí els dos interlocutors que poden desencallar això, el president Puigdemont i el president Rajoy, sincerament, amb el cap fred i sense cap mena de pressió, han de veure que el camí que estan portant és el camí que ens convé com a país sobretot per no fer mal a la ciutadania. Per tant, jo crec que els hi demanaria una reflexió molt profunda perquè jo crec que han de frenar. Han de donar-se un temps i han de buscar una solució»

Pots escoltar l’entrevista íntegra aquí.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep maria cardona jorques ha dit:

    On es el psc ? i tu on erets aquets dies ?, a mi personalment ja no em representes democraticament, perque has demostrat que penses que l ‘Ajuntament es teu, i no es veritat l’Ajuntament es del poble. gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *