Xerrada informativa sobre l’escolarització a P-3

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella farà dimecres vinent, 17 de febrer, la xerrada sobre el procés d’escolarització a P-3. És el curs amb el que deixen la llar d’infants i comencen l’escola on, en principi, completaran el seu aprenentatge. La importància d’aquesta decisió acostuma a neguitejar pares i mares davant el ventall d’oferta educativa que troben a la ciutat. La xerrada servirà per resoldre aquests dubtes i orientar-los en el tràmit de preinscripció de cara al curs 2016-2017.

En breu arrencarà el camí a l’escola, aquell que agafaran els petits que el pròxim mes de setembre han de començar P-3, el primer curs del segon cicle d’educació infantil.

Els pares i mares, per tant, s’enfronten a la decisió d’on escolaritzar el seu fill o filla, i això acostuma a generar molts dubtes. Per resoldre’ls, cada any per aquestes dates l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella organitza una xerrada informativa que enguany anirà a càrrec de la pedagoga Roser Domingo. Es farà dimecres 17 de febrer a les dependències d’Educació a la Fàbrica Llobet-Guri (19.00h).

La primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella, responsable d’Educació, ha explicat què és el que més preocupa als pares a l’hora de fer la preinscripció: “Doncs mira un dels dubtes que hi ha de quan teníem una natalitat alta és de saber si els fills podran entrar a l’escola desitjada; ara que ja la natalitat no és tan alta gairebé no hi ha aquest tipus de problemes. També tenen dubtes sobre els papers que s’han de lliurar i a on s’han de lliurar. En el cas de Calella, al ser una ciutat petita no tenim Oficina Municipal d’Escolarització i la preinscripció s’ha de fer directament a l’escola desitjada. També una recomanació és que assisteixin a les jornades de portes obertes, per tal que puguin conèixer el projecte educatiu de l’escola”. 

En cas que la demanda d’admissió d’alumnes superi l’oferta dels centres, les sol·licituds s’ordenaran segons la puntuació que s’atorguen en funció d’uns criteris aprovats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. En termes generals, es concedeixen 40 punts per tenir germans matriculats al centre o que el pare o mare hi treballi. Altres són per qüestions de proximitat al centre des del domicili o el lloc de treball, s’atorguen entre 30 i 10 punts. Si el pare o mare rep l’ajuda de la renda mínima d’inserció se li sumen altres 10 punts, o per discapacitat igual o superior al 33%, tant de l’alumne com d’un familiar de primer grau. Hi ha altres qüestions que també es valoren, en el que s’anomenen els criteris complementaris: família nombrosa o monoparental, 15 punts; o malaltia crònica de l’alumne que li afecta al sistema digestiu, endocrí o metabòlic, 10 punts.

A Calella hi ha dos centres públics on s’imparteix el segon cicle d’educació infantil –l’Escola la Minerva i l’Escola Salicrú– i altres dos centres concertats –l’Escola Pia i les Escoles Freta–. En les pròximes setmanes, tots ells posaran en marxa les jornades de portes obertes que permetrà als interessats accedir a les instal·lacions i tenir informació de primera mà sobre la seva oferta educativa.

La decisió s’haurà de prendre entre el 30 de març i el 7 d’abril, quan el calendari del curs 2016-2017 fixa que s’han de presentar les sol·licituds.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.