1.500 persones esperen parella lingüística al Maresme

La pandèmia ha impulsat les sessions en línia del programa de parelles lingüístiques
La pandèmia ha impulsat les sessions en línia del programa de parelles lingüístiques

El programa de parelles lingüístiques té llista d’espera al Maresme. L’impulsen conjuntament el Centre de Normalització Lingüística i Òmnium Cultural, que aquests dies fan crida per trobar voluntaris per atendre la demanda que hi ha al territori. Gent que vol aprendre i practicar el català a través de la conversa. Ara, s’ha reblat el clau i s’aprofita aquesta iniciativa per a l’arrelament de la llengua per també promoure el consum cultural en català.

El projecte Tàndem Cultural que impulsa Òmnium ofereix activitats culturals gratuïtes perquè les comparteixin el voluntari i l’aprenent, tal com ha explicat Nancy Gutiérrez, que és la presidenta de la gestora de la territorial de l’Alt Maresme.

A les parelles lingüístiques que es reuneixen un cop a la setmana se’ls donara ara la possibilitat que puguin assistir a actes culturals. A l’Alt Maresme, el primer acte que hi haurà serà una sessió de cinema a Calella, amb entrades gratuïtes per a tots dos.

Òmnium Alt Maresme fa una crida per trobar voluntaris disposats a dedicar el seu temps per ajudar a què d’altres aprenguin el català. Només se’ls demana el compromís de destinar-hi una hora a la setmana, durant deu setmanes. No cal que es preparin les sessions de conversa ni tampoc se’ls demana cap titulació.

La demanda al territori és molt important. Diu Gutiérrez que cal donar-hi resposta per garantir l’arrelament de la llengua perquè també és eina de cohesió social.

A la zona hi ha 1.500 persones que volen aprendre català. És important trobar voluntaris per al projecte perquè hi ha tota aquesta demanda de gent que vol aprendre la nostra llengua, la nostra cultural i la nostra manera de ser.

Les persones interessades en participar al programa de parelles lingüístiques han d’inscriure’s al portal del Voluntariat per la Llengua (www.vxl.cat).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat