1.548 calellencs i calellenques a l’atur

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Calella és una de les poques poblacions maresmenques on l’entrada al nou any 2021 ha anat acompanyat d’un descens de l’atur registrat. Encara que testimonial, del 0,06% mensual. Amb tot, la comparativa interanual és demolidora: en relació al gener del 2020, la taxa d’atur ha crescut més del 20%. Ara hi ha 1.548 calellencs i calellenques en situació de desocupació segons es recull el l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Amb tot, no és de les pitjors xifres. Poblacions petites a nivell demogràfic registren els augments més importants: Cabrera de Mar (+44%), Òrrius (+41%) o Sant Iscle de Vallalta (+40%).

A Calella, una persona ha entrat al mercat de treball durant el gener del 2021 i és ella la que permet que la taxa d’atur vagi a la baixa respecte la dada amb que es tancava el 2020. Hi ha 1.548 calellencs i calellenques en situació de desocupació segons es recull en l’informe que presenta l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. La comparativa anual, es dispara amb un augment del 20,65%. En relació al gener del 2020, ara hi ha 265 persones més que consten com a demandants de feina a les oficines d’ocupació.

Al conjunt de la comarca, l’atur va a l’alça, amb increments intermensuals (+1,63%) i interanuals (+25,32%). En valors absoluts, el sector serveis és el que aplega el major nombre de persones en situació d’atur. En concret, concentra el 72,27% de les persones sense feina al Maresme.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat