Calella en Comú denuncia la tala de dos pins per a construir una estació meteorològica del Consell Comarcal

arbre tallat00000000

Calella en Comú ha denunciat la tala de dos pins, pinyoner i blanc, de més de 50 anys d’edat i que estaven ubicats a la zona del Far. L’Ajuntament de Calella els ha tallat a petició del Consell Comarcal per a construir-hi una estació meteorològica. Els arbres no estaven catalogats i formaven part d’una propietat privada que ha decidit cedir de manera gratuïta els terrenys a l’ens supramunicipal per a un període de 30 anys. Segons els comuns, ni Ajuntament ni Consell Comarcal han seguit els procediments correctes per a la tala dels arbres. Exposen que s’hauria d’haver comunicat al Departament d’Agricultura i aquesta comunicació mai va arribar. Per tot plegat, Calella en Comú considera molt greu l’actuació de l’Ajuntament de Calella i el Consell Comarcal.

En una entrevista al programa La Ciutat, el regidor de Calella en Comú, Josep Maria Juhé, ha posat en relleu el fet que mentre a gran part del món els arbres es cremen per catàstrofes mediambientals, aquí es talen gratuïtament.

Hi ha una situació mundial on veiem cada dia com arbres es cremen per diversos incendis i catàstrofes naturals i nosaltres els tallem gratuïtament. No puc entendre com des d’una administració pública es poden tallar arbres, uns arbres que estaven sans, havent-hi altres alternatives.

I en resposta a la denúncia dels comuns, des del Consell Comarcal s’ha assegurat que era inevitable talar els arbres per instal·lar l’estació meteorològica, ja que no pot haver-hi res més alt que l’anemòmetre a 100 metres a la rodona. A més, exposen que l’estació era necessària per a la lluita contra el canvi climàtic i de cara possibles reclamacions a asseguradores en cas de desastre meteorològic. De fet apunten, que en el darrer esclafit que va patir la ciutat de Calella, no es van poder presentar reclamacions perquè no es disposaven de dades.
Els comuns, però, no compren aquest relat, i asseguren que no entenen que s’afirmi que per lluitar contra el canvi climàtic s’hagin de tallar arbres. Ho veuen del tot incongruent i exposen que hi havia alternatives, com la zona de la Muntanyeta, on no hagués calgut tallar cap arbre i s’hi podria donar un ús pedagògic per la seva proximitat amb diferents escoles.

Existien moltes alternatives. 200 metres més amunt hi ha la piscina en desús de les pistes de tenis. També tenim la zona de la Muntanyeta que amb la remodelació hi podríem haver trobat un espai. Amb l’afegit que en estar a prop de les escoles de la ciutat hi podríem donar un ús pedagògic. Segur que trobem alternatives i des de les administracions cal ser curós amb el medi ambient.

La cessió de l’espai és per a 30 anys, sense contraprestació econòmica pel propietari. El cost de la instal·lació i el manteniment, que l’assumirà íntegrament el Consell Comarcal, serà de 1.810 euros l’any. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat