Tot el Maresme en preemergència per sequera

Per tal d’estalviar el màxim d’aigua possible i posposar l’activació del botó vermell de l’emergència per sequera, el Govern català ha fet un pas més per intentar reduir-ne els consums. A les àrees de Barcelona i Girona, on s’hi contentren 5,9 milions de catalans, es podrà gastar un màxim de 210 litres d’aigua per habitant i dia. Segons dades de l’ACA del mes d’octubre, hi ha deu de les 31 poblacions del Maresme que van superar-los i, per tant, hauran de prendre mesures. Calella s’hi ha mantingut per sota en els últims 12 mesos.

Les poblacions maresmenques que van gastar més 210 litres d’aigua per habitant i dia el passat mes d’octubre són Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tiana i Teià. Destaquen els 339 litres consumits a Sant Iscle de Vallalta – el registre més disparat – o els 299 litres de Sant Vicenç de Montalt. Podeu consultar les dades de consum d’aigua per municipis durant l’aplicació del Pla Especial de Sequera clicant aquí.

A Calella, la dada més recent situa el consum d’aigua en els 163 litres. En l’històric dels últims 12 mesos, des de novembre del 2022, no s’ha arribat mai als 210 litres que ara és la dotació màxima permesa. Hi va haver una punta de consum el gener del 2023, de 192 litres; i un mínim de 143 litres pel maig d’aquest any.

Aquests consums també comptabilitzen l’aigua que la mateixa persona gasta a la feina o al gimnàs, per exemple, i també les activitats econòmiques i comercials del municipi.

L’altre gran canvi destacat que entra en vigor amb l’activació de la fase de preemergència afecta el reg de gespa. Només se’n salven els camps esportius on es practiquen esports federats, però amb limitacions. La Generalitat manté la resta de normes que ja hi havia en vigor durant la fase d’excepcionalitat, com ara:

-El reg de supervivència d’arbres de 20.00 a 08.00h
-La prohibició de netejar vehicles fora dels establiments destinats a aquesta activitat
-La prohibició pels ajuntaments d’omplir d’aigua fonts ornamentals i de netejar els carrers amb aigua potable
-O la prohibició d’omplir piscines privades.

Es permet, però, reomplir les piscines d’ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *