1-O: Les urnes eren pastissos i les paperetes eren les espelmes

El documental Octubre es va presentar ahir en una Sala Mozart plena de gom a gom. L’Ernest Vila encapçala un equip de 5 professionals amb en Jordi Matas, l’Hector Jensen, l’Andrea Medina i en Marc Vilalta que han portat a terme un documental de més d’una hora de duració i amb la participació de més de 30 persones, entre ells polítics locals, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el senador d’EH Bildu Jon Iñarritu i líders locals i nacionals d’associacions, afectats per les càrregues de l’1-O, mestres i periodistes.

En el documental s’explica com es va organitzar la comunicació prèvia de l’1 d’octubre amb un grup de Whatsapp local en el qual es parlava en clau. Així, quan algú parlava dels pastissos es referia a les urnes i quan es parlava de les espelmes es referia a les paperetes. Les urnes van arribar a Calella provinent de la Catalunya Nord i es van guardar fins al dia de la votació, quan es van fer arribar als tres col·legis electorals: l’Escola Pia, la Biblioteca i la Fàbrica LLobet.

El documental relata els moments previs a la jornada de votació, així com la nit de la càrrega de la Guàrdia Civil de paisà a l’Hotel Vila amb la veu dels afectats i també els dies posteriors fins que acaba marxant la Guàrdia Civil de Calella i la Policia Nacional de Pineda.

El documental neix de la cobertura informativa que van realitzar els seus participants per Ràdio Calella TV, al ser presents durant tota la jornada en un dels col·legis electorals calellencs. Durant més de sis mesos han estat recopilant imatges que es van enregistrar durant el mes d’octubre de l’any 2017. Esta previst fer-lo girar i presentar-lo a Euskadi, Madrid, París, Viena, Florència, Berlín, Amsterdam o a Bèlgica; on part dels polítics exiliats hi han fixat la seva residència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *