Com es reprendrà el curs amb les escoles tancades i l’alumnat a casa?

nen pc

El tercer trimestre del curs 2019-2020 començarà el dimarts 14 d’abril amb docència virtual. Amb l’alumnat a casa confinat, que haurà de complir amb les tasques encomanades perquè seran avaluades. La feina que es faci fins al juny comptarà a l’hora de determinar si se superen o no els objectius curriculars i es passa de curs. Amb tot, des del Departament d’Educació s’aclareix que aquesta avaluació serà personalitzada, és a dir, tindrà en compte les condicions en què cada escolar haurà pogut seguir el curs.

Moltes famílies han expressat la seva preocupació per les dificultats que tenen per garantir l’accés telemàtic dels seus fills i filles a l’escola a distància. El director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme i al Vallès, Pere Masó, ha explicat el departament ha demanat a totes les escoles públiques i concertades que informin del nombre d’alumnes que no tenen connexió i que, en funció d’això, es prendrà la decisió més ajustada a la realitat de cada família i de cada centre.

Hi ha centres que tenen material dins el centre i s’haurà de deixar en préstec, hi ha ajuntaments que s’han ofert per alliberar el wifi municipal, o voluntaris que volen cedir material informàtic perquè l’utilitzin les famílies. En aquest moment, tot està sobre la taula.

Des dels serveis territorials s’ha explicat el tercer trimestre es desenvoluparà a partir de treballs i tasques que s’assignaran als alumnes d’acord amb la programació  de formació continuada, i que s’hauran de presentar perquè el professorat les avaluï. Aquesta avaluació serà personalitzada i tindrà en compte en quines condicions ha treballat cada alumne. El que sí ha fixat el Departament d’Educació és que tota la feina que es faci fins al juny comptarà a l’hora de decidir si se superen els objectius del curs.

No podem fer unes classes online amb el mestre donant matèria als alumnes. Es demanaran treballs setmanals, que s’entreguin, i tot això amb el seguiment del professorat. Els alumnes passaran de curs comptant tot el que han fet del 12 de setembre fins el 20 de juny, comptant que hi ha hagut dos mesos, aproximadament, en què no han pogut anar a l’aula.

En el decurs de les pròximes dues setmanes, fins que arrenqui el tercer trimestre, el Departament d’Educació haurà traslladat als centres educatius les recomanacions sobre les mesures que ha de prendre per tirar endavant el curs sota les actuals condicions de confinament pel coronavirus. Masó explica que es faran arribar a totes les etapes educatives, de P3 fins a batxillerat, cicles formatius i graus universitaris, o fins i tot les escoles oficials.

Les quotes de l’escola concertada

El director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme i el Vallès ha recordat que les escoles concertades cobren a les famílies per l’anomenada “sisena hora”, que és la que no cobreix el concert educatiu. Amb tot, Pere Masó ha recordat que la relació d’aquestes amb les famílies respon a un acord privat i que no s’hi pot interposar l’administració. Diu, això sí, que els centres haurien d’informar amb claredat per quin concepte continuaran passant la quota.

S’ha de pagar la part d’escolarització que correspon a les hores complementàries. I entenc que les escoles haurien d’explicar via carta o correu electrònic què és cobra i per què (…) Aquest és un tema privat entre escoles i famílies, i el departament vetlla perquè el que es cobra no sigui més del que té aprovat.

Les escoles concertades de Calella ja han enviat un comunicat a les famílies informant que seguiran cobrant les quotes mensuals, però en cap cas les activitats extraescolars o els serveis que no es presten.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat