15 dies més amb les actuals restriccions

Catalunya mantindrà fins el 7 de febrer les actuals restriccions per intentar frenar la corba de contagis. Es prorroguen 15 dies les mesures anti-covid: confinament municipal diari i limitacions en l’obertura d’activitats de restauració i també comercials no essencials durant el cap de setmana, entre d’altres. Tampoc es modifica, pel moment, el toc de queda nocturn vigent entre les deu de la nit i les sis del matí; encara que hi ha diverses comunitats autònomes que volen avançar-lo unes dues hores. La comissió interterritorial convocada ahir pel Ministeri de Sanitat ho va descartar per falta d’acord polític. Des de la Generalitat, la consellera Alba Vergés va dir a la sessió de la Diputació Permanent que de moment no caldria aplicar-ho aquí però que en un futur ja es veurà.

La consellera de Salut va assegurar que les restriccions actuals ataquen l’arrel del control epidèmic i que espera que les gràfiques dels pròxims dies confirmin l’estabilització de la cobra que ja s’està apuntat.

Són mesures molt dures, molt restrictives, que van a l’arrel d’allò que impacta més en el control de la pandèmia que és la reducció de la mobilitat i la interacció social. Tots els informes ens mostren que tindran efecte en el nombre de casos de la pandèmia.

Si bé la corba de contagis i la taxa de reproducció al conjunt de Catalunya s’han reduït en els últims dies, la pressió assistencial als hospitals continua sent alta i preocupa. D’aquí la pròrroga de les restriccions que, pel moment, no aniran a més. Vergés descarta ampliar el toc de queda abans de les deu de la nit.

Caldrien més mesures? El toc de queda a les vuit enlloc de les deu solucionaria moltes coses? Potser en algun altre indret sí, però aquí, on tenim l’àmbit d’interacció molt reduït creiem que no seria una mesura excepcional, però no descartem haver de prendre altres decisions.

Així doncs, amb la pròrroga que entrarà en vigor el 25 de gener, la situació queda de la següent manera:

La mobilitat continuarà limitada al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions per a l’entrada i sortida de Catalunya. Es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Les trobades familiars i socials es limiten a un màxim de 6 persones, llevat que siguin convivents, i de com a molt dues bombolles.

Tancament del comerç de més de 400 metres quadrats i de centres comercials. La resta, podrà obrir de dilluns a divendres, amb un aforament del 30%. S’exclouen els establiments dedicats a la venda de productes essencials. L’horari d’obertura al públic no podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant això, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Tancament d’equipaments esportius interiors, a excepció de les piscines. També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil, i majoritàriament les activitats extraescolars.

Per últim, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *