Proven la implantació d’una colònia de gats de carrer a la zona de Valldenguli

Un grup de voluntaris s'encarrega de controlar la colònia de gats de carrer a Valldenguli

Està controlada per un grup de voluntaris de l’associació Amics dels Animals de Calella, que en fa el seguiment i s’encarrega de cuidar-los i alimentar-los. El veterinari Josep Estañol ha enumerat els avantatges que aquest projecte tindrà pel conjunt del barri i no només en favor dels animals.

En declaracions a l’Info Migdia, Josep Estañol ha explicat que la prova pilot ha estat impulsada per voluntaris que coneixen la zona i els animals que hi campaven, fins ara, sense control. Ara, ells s’ocuparan de mantenir la primera colònia de gats de carrer a Calella, concretament a Valldenguli i als Apartaments Codina, i ho faran amb el suport de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella.

Seran uns animals controlats a nivell sanitari, esterilitzats, ben alimentats i cuidats per un grup de voluntaris. Amb això aconseguirem que la zona estigui lliure de rosegadors, que sí són nocius per a les persones.

L’establiment de la colònia de gats de carrer i el seu control repercutirà en positiu entre el veïnat, que deixarà de recelar sobre la seva presència. Es milloraran les condicions de salubritat de la zona, no hi haurà baralles entre els animals i s’evitarà el contagi de malalties entre ells. Això sí, l’entitat demana als veïns que no els donin menjar ni beure, perquè d’això se n’encarreguen els voluntaris.

En funció dels resultats de la prova pilot, es pensa estendre la iniciativa a d’altres punts de Calella. Aquesta és una reivindicació que havia expressat reiteradament l’entitat d’acord amb l’obligació legal que tenen els ajuntaments de recollir els animals perduts i els que viuen de forma salvatge dins el nucli urbà.

Rècord d’adopcions durant el 2017

Més d’un centenar de gats que van passar per la gatera de Calella van trobar família adoptiva durant el 2017. És una xifra rècord que, tal i com admet Estañol, marca un punt d’inflexió quant a la sensibilització social sobre els animals que han patit un abandonament.

Hem tingut un rècord d’adopcions, tant de gats petits com de grans. És per això que som molt optimistes amb les adopcions; encara que també entren animals a la gatera, algun cadell que es recull pel carrer, per exemple.

Actualment, la gatera de Calella té en acollida 35 animals que reben atenció dels voluntaris que donen el seu temps i també objectes materials com pinso, mantes i joguines.

La instal·lació està ben a prop de la piscina municipal i darrerament ha patit diversos actes vandàlics. Amics dels Animals ho ha denunciat a través de les xarxes socials i ha demanat col·laboració ciutadana per atrapar-ne els autors.

Hi ha qui estima els animals i a qui no agraden. Nosaltres hem d’ajudar-los i en això tenim qui ens dona un cop de mà: els mateixos veïns o la Policia Local que va fent rondes per l’entorn de la piscina municipal. Tothom hi ajuda una mica.

L’últim atac que han patit ha estat per mitjà del llançament d’una pedra que ha trencat el cadenat de la instal·lació.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al veterinari Josep Estañol, d’Amics dels Animals de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Gómez i Soteras ha dit:

    Aixo está molt be, els gats controlats sanitariament parlant i alimentats correctament son beneficiosos per tothom. Ara caldría una nombrosa colonia de Falcons per tal d´eliminar les “Rates Voladores” (Coloms Urbanícoles) que viuen a Calella, els qüals son portadors d´infinitat d´enfermetats i principalment parassits nocius per persones i animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *