17 grups tancats i 435 persones confinades a les escoles de Calella

Imatge d'arxiu

En els últims 10 dies s’han detectat un total de 25 positius per coronavirus en l’àmbit educatiu calellenc, segons reporta el Departament d’Educació al portal Escoles Segures. 10 dies és ara el període de quarantena que han fixat les autoritats sanitàries. Com a conseqüència d’això, ara mateix hi ha 17 grups tancats i 435 persones confinades entre alumnat i personal docent a les escoles de Calella. No es té constància d’una xifra tant alta des del retorn a l’aula.

On hi ha una major afectació per coronavirus és a l’Escola Freta, que té 5 grups confinats i un total de 142 persones fent quarantena a casa. Al centre s’hi han detectat a 9 positius en els últims 10 dies.

Li segueix l’Escola Pia, amb 5 classes confinades i 131 persones en aïllament. Les dades que reporta el portal Escoles Segures indiquen que s’han detectat 5 positius per PCR en els últims 10 dies.

Hi ha 4 grups tancats a l’escola La Minerva per 5 positius per coronavirus. Això ha obligat a confinar 92 persones.

I per últim, a l’Institut Bisbe Sivilla, segons la informació oficial, hi ha 3 grups tancats, 70 persones en aïllament, i 2 positius en els darrers 10 dies.

Malgrat aquestes xifres, tots els centres educatius calellencs continuen oberts i funcionant segons les noves mesures anti-covid-19.

Pendents del nou document sobre la ventilació de les aules

El Departament d’Educació publicarà al llarg de les pròximes hores un document sobre com s’hauran de ventilar els espais dins dels centres educatius. Segons va avançar ahir la secretària general, Núria Cuenca, portes i finestres hauran d’estar obertes entre 10 i 15 minuts cada hora lectiva.

La ventilació és una mesura complementària a les establertes amb l’objectiu que es garanteixi la renovació de l’aire.

Els alumnes de secundària es faran ells mateixos els PCR de detecció del coronavirus

Per tal de descongestionar els CAPs en aquesta segona onada de la pandèmia, Educació ha anunciat un canvi en la forma de fer els cribatges de coronavirus a les escoles. Ara, les unitats mòbils d’atenció primària es desplacen als centres per fer els PCR als alumnes. Amb el canvi seran els propis alumnes els qui es realitzaran la prova amb el frotis nassal.

Salut està preparant uns tutorials per vídeo i formarà els professors abans d’aplicar aquest sistema.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *