Els comuns reclamen al Govern que obri la negociació del nou conveni dels treballadors municipals

Intervenció de Sebastián Tejada en l’última sessió plenària presencial, el juny passat

Calella en Comú denuncia que el Govern no ha activat les negociacions amb els treballadors municipals sobre el nou conveni laboral que està cadudat des del 31 de desembre del 2019, després de dues pròrrogues consecutives. Una qüestió que els comuns porten al debat plenari de dijous en forma de moció i en la qual també hi incorpora la demanda que es negociïn l’estudi de valoració de llocs de treball per poder-la implementar, el Pla d’Igualtat i, per últim, que es reguli el teletreball. Una fórmula que la pandèmia ha posat en evidència que cal implementar en el sector públic i privat, en la mesura del possible.

El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha denunciat la falta de voluntat de concertació de l’executiu que presideix Montserrat Candini.

Per a nosaltres el més important és fer un crit d’atenció sobre aquesta situació de falta de concertació entre l’empresa (Ajuntament) i els treballadors per aconseguir que s’hi posi fil a l’agulla i es comenci a negociar el conveni, que s’aprovi el Pla d’Igualtat i comencin els treballs per acabar la valoració de llocs de treball i es reguli el teletreball. La nostra única voluntat és que això funcioni.

Tejada ha recalcat que tenir i informar del marc de relacions laboral és bàsic que fer una bona gestió del personal, però que el Govern de Montserrat Candini tendeix a tot el contrari. El portaveu de Calella en Comú ha insistit en què està seguint una estratègia de marginació de l’oposició i que aprofita aquest buit per “fer i desfer” dins la Junta de Govern sense que molts temes passin pel Ple Municipal.

Un marc no acordat deixa les mans lliures a l’equip de Govern per fer i desfer com vulgui. Últimament ens estem acostumant a què el Ple no decideixi gaires coses, tot es fa a les juntes de Govern a base de petites contractacions. Fora del Ple tampoc hi ha converses serioses amb l’oposició, no hi ha concertació.

Calella en Comú espera el debat plenari per conèixer quin retorn tindrà la moció, que és una de les cinc que, de forma individual o consensuada, han signat perquè entrin a l’ordre del dia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *