21D: El PSC garanteix més inversió al Maresme si Iceta és president

ROMERO2

Alícia Romero, número 6 de la candidatura del PSC a les eleccions, ha retret que en els últims anys s’ha reduït en gairebé un 80% la inversió a la comarca, en relació als governs del tripartit. En una entrevista a La Ciutat de Ràdio Calella TV, Romero ha explicat que els socialistes han dissenyat un Pla de Govern que contempla més inversió al Maresme en àmbits com les infraestructures de comunicacions i de transport –a la xarxa de Rodalies de Renfe– i mesures concretes per resoldre la problemàtica al litoral maresmenc.

Romero ha assegurat que el PSC ha sigut la veu de la comarca al Parlament de Catalunya pel nombre d’esmenes i propostes que hi ha presentat per millorar la situació al Maresme. Volen seguir així, i per això –ha dit Romero–, el Pla de Govern que recull el seu programa electoral atén i planteja solucions a problemàtiques com el servei de transport públic, la mobilitat per carretera o la pèrdua de litoral.

“El que necessitem des de la comarca és posar solucions a les mancances i dèficits que tenim. Hem de recordar que al 2010 el Govern Montilla dedicava 103 milions d’euros d’inversió al Maresme i que ara són 20. La baixada d’inversió cal revisar-la per tornar a apostar per una comarca, que és de les grans oblidades en els pressupostos”, ha indicat Alícia Romero.

El PSC defensa un canvi de rumb de la política catalana a través d’acords, aquí i també al conjunt de l’Estat espanyol, que portin a la reconciliació. La candidata maresmenca dels socialistes, que ha repartit responsabilitats a dues bandes de la situació a què s’ha arribat amb el procés independentista, afirma que la seva proposta de reforma federal és l’única solució possible. I en això, apunta que el Govern del PP també ha fet moviments que indiquen que estem en moments de canvis.

“Mariano Rajoy va pactar amb Pedro Sánchez la creació d’una comissió per la reforma territorial i s’ha posat en marxa; en sis mesos en tindrem l’informe que ha de donar peu a la reforma constitucional. Tothom s’ha adonat que cal avançar i nosaltres creiem que s’ha d’anar forçosament a una reforma federal no només per millorar les aspiracions de Catalunya sinó també els elements injustos que pateixen moltes comunitats autònomes, com ara el finançament”, ha apuntat.

Alícia Romero ha criticat als partits que escampen el mantra de l’adoctrinament a l’escola per part dels mestres i professors. Diu que fan un ús partidista de les escoles i, ha indicat, que el PSC defensa el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística perquè “no hi ha cap problema amb el castellà” i que les dades així ho avalen. Això sí, plantegen que els centres tinguin més autonomia per adaptar el model a la realitat social i lingüística del territori.

Podeu escoltar l’entrevista sencera que li hem fet a Alícia Romero aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat