Junts no veu necessària la declaració de BCIN

Francesc Ten intervenint en la darrera sessió de la Comissió de Cultura
Francesc Ten intervenint en la darrera sessió de la Comissió de Cultura

El diputat i representant de Junts per Catalunya a la Comissió de Cultura, Francesc Ten, ha sortit en resposta a les declaracions de la regidora Núria Freixas (CUP), que ahir acusava al seu partit –i també a Esquerra– de voler frenar la tramitació de BCIN per al jaciment romà del Roser. En declaracions al programa La Ciutat, Ten ha explicat que més d’un partit parlamentari ha presentat esmenes a la proposta de declaració formulada per Catalunya En Comú i la CUP, contràriament al que afirmava la regidora. El diputat de Junts ho ha atribuït a una qüestió de “desconeixement”. I al fil d’això, ha revelat què en pensa el seu partit d’atorgar el grau màxim de protecció patrimonial a les ruïnes arqueològiques que s’han descobert a Calella.

Francesc Ten ha avançat a Ràdio Calella TV que no veuen necessària la declaració de BCIN i, en tot cas, ha explicat que discrepen del procediment que suggereix el text.

En la literalitat del primer punt de la proposta de resolució no la veiem. El parlament no declara BCIN, ho fa el Govern a petició de l’Institut Català de Patrimoni i de l’IEC per unanimitat. El parlament no ho decideix, ho fan organismes científics i qui ho acaba declarant és el Govern.

Més enllà del formalisme del procediment que es planteja en la proposta dels grups parlamentaris de Catalunya en Comú i la CUP, Junts considera que el jaciment del Roser ja té la protecció que li pertoca.

El Roser està salvat. El Roser està protegit amb el nivell que li pertoca, que és el local. Això demostra que s’han fet excavacions profundes i s’ha fet un projecte modificat amb la supervisió dels tècnics del Departament de Cultura perquè arribi a bon port.

El diputat de Junts per Catalunya ha qüestionat si les accions que s’estan fent a nivell polític persegueixen en el fons que s’aturin les obres de construcció de l’Aldi. I ha posat d’exemple Tarragona o Badalona, com a ciutats on s’han preservat restes arqueològiques a cobert.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat