Ja hi ha data per al ple d’investidura de Marc Buch

Calella tindrà nou alcalde en poc més d’una setmana. Segons ha pogut confirmar Ràdio Calella TV, el ple d’investidura de Marc Buch es convocarà per al dissabte 21 de maig al matí, a una hora encara per determinar. Un cop acceptada formalment la renúncia de Montserrat Candini, ahir en una sessió extraordinària i d’urgència, la junta electoral activa els mecanismes per rellevar el càrrec i transferir la seva acta de regidora a Lucia Sánchez, que s’integrarà al grup municipal del PDeCAT-Junts per Calella.

El PDeCAT-Junts per Calella recuperarà el sisè regidor i conservarà l’alcaldia. El pròxim dissabte 21 de maig es celebrarà el Ple Municipal extraordinari que servirà perquè Lucia Sánchez prengui possessió de l’acta de regidora que ha deixat Candini i perquè es voti Marc Buch com a futur batlle de la ciutat. Fins a la data, seguirà exercint les funcions de forma delegada.

Buch és l’únic número 1 d’una candidatura electoral que ha confirmat que es presentarà a la investidura i, a més, compta amb els suports que li seran necessaris. Rebrà els vots dels sis regidors de Junts per Calella i els dos del PSC –amb qui tornarà a formar Govern–, a més del vot favorable de Cs, tal com anunciava ahir el regidor de la formació taronja al programa La Ciutat. Al marge d’això, la resta de partits de l’oposició no tenen intenció de propiciar cap canvi a un any vista de les eleccions municipals, que s’han de celebrar el maig del 2023, i tenint en compte les circumstàncies en què es produeix aquest relleu.

Un cop investit alcalde, Marc Buch tindrà l’encàrrec de formar Govern, i aquest serà de continuïtat. El PDeCAT-Junts per Calella i el PSC seguiran amb la coalició que van rubricar el 2019, tot i que amb canvis en el cartipàs municipal, del qual encara no se’n coneixen detalls. Aquest quedarà configurat i oficialitzat en el Ple d’organització que es convocarà per al dijous 26 de maig a les 17.30h.

Aquest és el calendari per a la investidura i formació del nou Govern de Marc Buch, que es convertirà en alcalde de Calella pel que queda de mandat municipal.

Els partits polítics refereixen el llegat polític i personal de Montserrat Candini

El Ple Municipal ha acceptat la renúncia de Montserrat Candini a l’acta de regidora i a l’alcaldia de l’Ajuntament de Calella en una sessió en què tots els grups polítics van tenir ahir paraules de reconeixement cap a la persona que ha liderat el consistori en els últims 11 anys.

Tant des del Govern com des de l’oposició, tots els partits la van reconèixer com una persona plenament dedicada a la ciutat i tenaç en la feina per millorar Calella, malgrat les diferències ideològiques. També van ser unànimes els desitjos perquè es recuperi de la malaltia que pateix i que pugui afrontar aquesta nova etapa vital centrada en la seva família i amics.

Recuperem un fragment de les intervencions de Guillermo Gomis (Cs), Núria Freixas (CUP), Cindy Rando (PSC), Sebastián Tejada (CeC), Xavier Ponsdomènech (ERC) i Marc Buch (PDeCAT-Junts per Calella):

A continuació podeu recuperar la retransmissió de la sessió extraordinària i d’ugència Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella celebrat aquest dijous 12 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *