21D: Óscar Guardingo, senador En Comú Podem: “Sense el debat sobiranista, C’s seria residual a Catalunya”

La seu local d’ICV de la ciutat ha acollit el primer acte de campanya de Catalunya En Comú Podem, amb la intervenció de els senadors Maria Freixenet i Óscar Guardingo i de les candidates per Barcelona Raquel Serra i Dolores Morilla, números 30 i 38 respectivament a les llistes de la demarcació de Barcelona del partit.

A l’acte, el qual hi van assistir una trentena de persones, va estar presentat pel regidor d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastiàn Tejada.

Maria Freixenet, senadora d’En Comú Podem, durant la seva intervenció va destacar, entre d’altres, la precarietat amb la qual treballen els professionals de la sanitat. En una entrevista a Ràdio Calella Televisió, Freixenet va destacar que la inversió en la sanitat ha de ser una prioritat.

“Jo crec que la sanitat és un dels temes principals, també per a les persones. La salut és la vida i hem tingut retallades fortíssimes en els últims set anys. De fet si agafem un període de 10 anys, tenim una retallada per part del Govern català de més d’un milió d’euros. Això vol dir una precarietat brutal, tenim CAP’s tancat, Urgències tancades, llits tancats, els professionals asfixiats cobrint de forma molt precària les necessitats de la ciutadania. Jo crec que infervir en salut ha de ser una prioritat, sinó la prioritat.”

Per la seva banda, Raquel Serra, candidata número 30 a la llista de Barcelona, va recalcar als micròfons de Ràdio Calella Televisió que el Maresme pateix moltes mancances, i una d’elles és la mobilitat.

“Una d’elles és la mobilitat. Al Maresme si que hi ha un pacte per la mobilitat, però mai no s’ha dut a terme. La veritat és que a tots els maresmencs ens passa molt a prop la Nacional II. Aquí a Calella la N-II trenca el territori, separa dues zones de Calella. La nostra proposta és que la Nacional sigui competència de la Generalitat i que estigui pacificada.”

El senador d’en Comú Podem, Óscar Guardingo, va declarar que Ciutadans creix amb el debat sobiranista que s’està vivint a Catalunya

“El procés sobiranista sembla que sigui cosa del Puigdemont i d’ERC, però si mirem bé Ciutadans creix amb el procés sobiranista, és el seu revers. Hi ha un nacionalisme català però també un nacionalisme espanyol que competeixen. Sense aquest debat tant d’identitat nacional, jo crec que Ciutadans és un partit que no ofereix respostes.”

L’acte va finalitzar amb un debat amb els assistents i un pica-pica.

A continuació podeu escoltar les entrevistes senceres:

Entrevista a Maria Freixenet, senadora d’En Comú Podem

Entrevista a Raquel Serra, candidata número 30 per Barcelona a la llista d’En Comú Podem

Entrevista a Óscar Guardingo, senador d’En Comú Podem

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *