21D: Palacín (ERC): “Hem de fer República per tenir la clau de la caixa i fer les inversions necessàries a la comarca”

palacin

La número 18 de la candidatura d’ERC per Barcelona, la pinedenca Mònica Palacín, ha dit avui al programa «La Ciutat» que cal que del 21-D en surti un Govern fort i determinat per fer efectiva la República. Ha dit que això permetrà desplegar un model de govern basat en la igualtat, la justícia i bé comú. Valors republicans que, segons Palacín, ja estan implementant en les 14 alcaldies que té ERC. Però que a més donarà la clau de la caixa per poder atendre a les mancances que pateix, per exemple el Maresme, en l’àmbit de les infraestructures i el transport públic.

ERC posa l’accent en campanya en els perjudicis que històricament ha patit el Maresme quant a infraestructures i, en això, Palacín llença les crítiques directament al Govern de l’Estat perquè “cedeix competències mancades de recursos”. S’ha referit a les transferències quant a l’N-II o la xarxa ferroviària, de la qual lamenta que Catalunya només pot decidir sobre horaris i tarifes. També ha denunciat la persistència del sistema de peatges, fent referència a l’últim acord que l’exconseller Vila va signar amb l’empresa concessionària.

“Visc a Pineda i vaig cada dia a Barcelona, el que fa moltíssima gent, surt a una mitjana mensual de 150 euros al mes en peatges. Això és indigne (…) No podem promoure el transport públic si no tenim una xarxa potent a l’alçada d’una comarca com el Maresme. Hem de seguir treballant des del Parlament i fer República per tenir la clau de la caixa i fer les inversions necessàries i vetllar pels serveis dels ciutadans”, ha dit Mònica Palacín al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV.

La número 18 de la candidatura d’ERC per Barcelona ha repassat els efectes anteriors i posteriors a l’aplicació de l’article 155 per part del Govern del PP, fent èmfasi en la detenció d’alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, primer, i la de membres del Govern Puigdemont, després. Alguns a Brusel·les i altres encara a la presó, com també els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural. Una situació que Palacín ha definit amb les següents paraules: “El Govern espanyol no ha tingut cap mena de complexe no ha tingut cap complexe d’exercir la violència en totes les seves formes per mantenir la unitat d’Espanya i una constitució inalterable per damunt de tot. No els importen els ciutadans ni la qualitat de vida dels ciutadans del nostre país”. I ha afegit que la situació actual motivarà les primeres accions que desenvoluparà el Govern de la República si el 21-D els dona la victòria enfront els partits del bloc del 155: “Des d’ERC tenim clar que guanyant les eleccions fem front al bloc del 155, PP, C’s i PSC; i que des del primer moment hem d’aconseguir l’alliberament dels presos polítics, restituir les institucions i dignificar el govern destituït. Empoderar de nou les institucions per dur a terme la República”.

Palacín assistirà aquest vespre a l’acte de tancament de campanya que ERC farà a Sant Vicenç dels Horts, el poble d’Oriol Junqueras, el seu candidat a la presidència de la Generalitat i empresonat a Estremera des del 3 de novembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat