Josep Barri: “El primer Defensor de la Ciutadania hauria de tenir unanimitat”

2017-12-19-PHOTO-00000491

És un dels cinc candidats a ser escollits Defensor o Defensora de la Ciutadania. El seu nom es va donar a conèixer ahir, juntament amb els d’Emili Pérez, Sílvia López, Montserrat Vinyals i Georgina Gras. L’Ajuntament de Calella nomenarà el pròxim mes de febrer, i en el marc de la sessió ordinària del Ple Municipal, el primer Defensor de la Ciutadania. Serà a proposta de l’alcaldessa i havent-ho sotmès a consultes amb els grups polítics municipals i amb el Consell Municipal de Convivència i Participació. Una comissió de seguiment s’encarregarà de comprovar que el procés es desenvolupa correctament i que els cinc candidats que s’han presentat compleixen els requisits demanats.

Josep Barri és músic de cobla, és un calellenc popular pel seu paper com a portaveu de l’ANC-Calella per la Independència i per haver-se presentat en dues ocasions a les eleccions municipals per Entesa per Calella, sense obtenir representació. Avui al programa La Ciutat ha explicat que ja quan preparava les campanyes tenia molt d’interès en els temes de participació i transparència, i que la convocatòria del Defensor de la Ciutadania li va semblar una bona oportunitat per vehicular-ho.

“Crec que els cinc candidats són perfectament vàlids per iniciar la funció del Defensor de la Ciutadania. No tenim prèvia i hem de fer que arribi a tots els ciutadans, que entenguin que hi ha una persona entre ells i l’administració que el pot ajudar i pot fer de mediador en un moment determinat”, ha dit Barri.

Per Barri, el Defensor de la Ciutadania ha de ser una persona de consens i que rebi el suport del conjunt del Ple Municipal. Entén que els candidats podran presentar el seu projecte als partits del Govern i de l’oposició.

“Suposo que hi haurà una roda de converses o contacte amb els grups polítics per explicar el petit projecte que puguis tenir, i que ja es va haver de presentar. Entenc que a partir d’això prendran posició i triaran el candidat més oportú (…) El primer defensor del ciutadà hauria de tenir unanimitat”, ha indicat.

El nomenament del Defensor de la Ciutadania necessitarà, en primera votació, el suport d’una majoria de 3/5 parts dels membres de la Corporació Municipal. En segona votació, serà suficient la majoria simple.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat