14J: Manifestació a Barcelona per reclamar la llibertat dels presos

15 abril

Òmnium Cultural, l’ANC i l’Associació Catalana de Drets Civils confien en aplegar milers de persones en una concentració que coincidirà amb la històrica manifestació del 10 de juliol del 2010 contra la sentència de l’Estatut de Catalunya. El que molts assenyalen com el punt d’inflexió del procés. L’anunci coincideix amb el trasllat efectiu dels líders socials i polítics a centres penitenciaris catalans, la presó de Lledoners en el cas dels homes i la de Figueres en el cas de les dones.

Per a les set de la tarda d’avui hi ha també convocades marxes fins a les dues presons per mostrar el suport del poble als presos. Ho ha explicat Carles Estapé, president d’Òmnium Cultural, en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

És una demostració de suport perquè se sentin acompanyats a la seva arribada a la presó. Evidentment no és cap concessió ni forma part de cap negociació aquest acostament, sinó que és una qüestió de llei. Nosaltres volem que estiguin a casa, no a prop de casa.

I anima a recuperar l’esperit de mobilització permanent per reclamar justícia i l’alliberament dels presos. Aquesta és la crida que es fa de cara al dissabte 14 de juliol, per quan està convocada una manifestació pels carrers de Barcelona, de la qual encara se’n coneixen pocs detalls.

Continuem demanant la mobilització permanent sempre que segueixi sent necessari. Sobretot per denunciar la vulneració constant dels drets civils de tots els catalans i dels nostres presos polítics, i demostrar que encara estem dempeus i no ens aturarem fins que estiguin a casa i lliures perquè són innocents i no es mereixen tot el que estan patint.

Les entitats han demanat la col·laboració de la gent per tal que les mobilitzacions d’avui i les que vinguin es facin de manera pacífica i sense problemes. ANC va anunciar a finals de juny que la manifestació de la Diada, que hores d’ara convoca en solitari, reclamarà que es faci efectiva la República.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat