25 anys de Jornades Internacionals Folklòriques a Calella

Foto: Ajuntament de Calella
Foto: Ajuntament de Calella

Adifolk ha presentat la programació de les 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya que, enguany, mostraran les danses i la música de la República de Calmúquia (Rússia), Equador, Macedònia del Nord i Ucraïna. Són les convidades a una edició de trobada i intercanvi cultural que s’inaugurarà a Calella, el pròxim 3 de setembre. Fa 25 anys que la ciutat l’acull i ara en un moment de reformulació, també per la pandèmia.

A més de les actuacions en places i carrers, les Jornades Internacionals Folklòriques inclouran tallers i conferències. L’objectiu és que del 3 al 12 de setembre, a Calella es respiri ambient de festival, tal com ha explicat Ivan Besora, el president d’Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore.

Hem volgut canviar una mica el format i que durant tots els dies del festival Calella respiri matí, tarda i nit, ambient de festival. Permanentment hi haurà una exposició a l’Ajuntament Vell al voltant de les jornades en motiu d’aquests 25 anys i cada dia hi haurà un seguit de conferències on podrem conèixer un tastet del folklore dels països que ens visiten i que impartiran els mateixos directors. Tallers, mercat de folklore i un taller perquè els grups que ens visitin aprenguin a ballar sardanes de la mà de l’Agrupació Sardanista de Calella”

Van poder salvar l’edició del 2020, això sí, molt acotada per la pandèmia. Ivan Besora espera que les JIF d’aquest any es celebrin amb molta més normalitat. I tornen a apostar per la nostra ciutat per diversos motius.

Històricament Calella ja porta el rodatge de tots aquests anys i per nosaltres, sobretot la confiança de l’Ajuntament de Calella amb el projecte i la solidesa, ens reafirma a nivell de projecció i festival, i després el lloc. El lloc on està situat Calella, sobretot pels grups internacionals. No només hem de pensar que vénen a actuar sinó que poden conèixer la platja. Hi ha grups de Rússia que ens ho diuen, que tenen la platja a milers de kilòmetres i es un fet que nosaltres no hi donem importància però que aquests grups valoren molt el lloc on està ubicat el festival’.

La inauguració de les 49enes Jornades Folklòriques es farà el divendres 3 de setembre, al Passeig del Manuel Puigvert.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *