Més de 2.500 esportistes prendran la sortida al 70.3 Barcelona

Aquest diumenge al matí des de la Platja Gran de Calella, per iniciar el triatló internacional de mitja distància de la marca Ironman que es confirma com una de les cites preferides pels afeccionats a l’esport d’arreu del món. Mostra d’això el gruix dels participants internacionals, que representen prop del 75% del total. El director de la prova, Jordi Pérez, ha assenyalat en una entrevista a l’Info Migdia que també la majoria s’estrenen en la distància.

Pérez ha confirmat una participació superior als 2.500 esportistes en la cinquena edició de 70.3 Barcelona, i la pràctica totalitat són amateurs.

Rebem gent de tot el món. En un primer moment eren més propers, de països europeus, i ara s’ha obert molt més i arribem a les 79 nacionalitats. Això vol dir que la gent està parlant bé de la prova i tenen ganes de venir a competir (…) Hi ha repetidors però gairebé la meitat dels participants s’estrenen en la distància.

Molts dels internacionals ja són aquests dies a Calella per fer un reconeixement dels circuits, i especialment del segment de bicicleta que tornarà a pujar fins al Montnegre; a diferència del recorregut planer i que impregna de velocitat la prova de llarga distància de l’octubre.

Un traçat que va “estrenar” el gallec Javier Gómez Noya en la seva primera participació a la prova altmaresmenca. Va ser l’any 2013 i llavors va proclamar-se campió d’Europa de Mitja Distància. Torna amb un palmarès espectacular –tres títols ITU, dos mundials Ironman 70.3 i nou victòries en triatlons de mitja distància– i amb l’objectiu de fer-se amb la victòria.

Després de cinc anys tanquem el cercle. Amb ell vam estrenar aquest circuit que és una joia per als esportistes. El tornem a tenir aquí, ens fa molta il·lusió i a banda d’ell, molts altres professionals tenen un alt nivell i li posaran les coses difícils.

Gómez Noya, que és un dels esportistes més reconeguts de l’Estat i també a nivell internacional, participarà aquests dies a Calella en diversos actes publicitaris que organitzen els seus patrocinadors.

Però no li posaran les coses gens fàcils els seus competidors. Un dels seus rivals serà el suec Patrik Nilsson, un vell conegut del circuit local, com ho és també en categoria femenina la danesa Camilla Pedersen.

Són vells coneguts: Camilla Pedersen ha guanyat tres vegades Nilsson va fer el doblet el 2017, l’únic que ho ha aconseguit. Ells demostren que fem bé les coses perquè tornen aquí amb la quantitat d’Ironmans que hi ha al món, més d’un centenar.

Amb l’obertura de l’Expo Ironman, demà dijous a la tarda, al Passeig de Garbí arrenca oficialment el programa del 70.3 Barcelona del 2018. Els participants podran començar a recollir els dorsals a la carpa que s’hi ha habilitat. Divendres es faran les reunions tècniques en diferents idiomes i dissabte el chek-in de bicicletes i de bosses a l’àrea de transició.

L’organització preveu bon temps per diumenge i anima a tots els calellencs a viure també l’experiència Ironman.

La competició començarà a les set del matí amb la sortida dels PRO’s a la zona de les barques de la Platja Gran. La cursa consta de 1.900 metres de natació a mar obert, 90 quilòmetres de bicicleta en un circuit tancat al trànsit que puja al Montseny; per acabar amb una mitja marató en un circuit entre Calella i Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *