250 calellencs i calellenques celebren els 50 anys de la Fundació Vicente Ferrer

sopar 50 anys fundacio

La fundació Vicente Ferrer va celebrar 50 anys amb un sopar benèfic al restaurant calellenc El Galliner. Prop de 250 persones es van aplegar amb un mateix objectiu: ajudar a una família sense recursos del sud de l’índia. I és que tots els diners obtinguts del preu del tiquet, anaven destinats a la construcció d’una casa per a una família sense recursos i en risc d’exclusió social.

Un acte solidari que va comptar amb la presència de Moncho Ferrer, director de programes de la Fundació a l’Índia, i fill dels fundadors Vicente i Anna Ferrer. Moncho celebrava així l’èxit del sopar i de la fundació.

Els recursos del sopar d’avui aniran íntegrament destinats a construir una casa a l’Índia. És un projecte molt important i molt gran. A través de la fundació hem construït a hores d’ara quasi 80.000 habitatges. Tot el procés de la construcció de la casa la duen a terme la gent del mateix poblat, cada família treballa a construir la casa. Llavors això és una part molt important en la manera com treballem. Els nostres actors principals de tots els projectes són la gent dels pobles.

En l’actualitat, la fundació arriba a més de 3.600 pobles i al voltant de tres milions de persones. El seu treball se centra en els col·lectius més desfavorits, com les dones, els nens i les persones discapacitades. A més, són pioners en posar les propietats a nom de les dones.

Vam ser quasi pioners en posar les cases en nom de les dones. Abans a l’Índia, els hereus sempre eren els fills, perquè les filles marxaven de casa. Llavors vam veure una oportunitat per canviar el pensament de la societat i preguntar-nos per què les dones no poden ser les propietàries d’una casa?

Un fet, que Ferrer constata, que va ser difícil d’acceptar per una part de la societat. Però, que de mica en mica, i gràcies al treball de la fundació, s’ha anat normalitzant i cada cop són més dones les que poden gaudir d’una llar al seu nom, de més seguretat i estabilitat.
De fet des de la fundació també s’han atorgat prop de 4.000 microcrèdits a dones, que han pogut emprendre el seu propi negoci i guanyar així autonomia econòmica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat