Empaperen la seu d’Esquerra titllant el conseller González-Cambray de “petit dictador”

Una vintena de docents de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme han realitzat diverses accions de protesta a Calella coincidint amb la primera de les quatre jornades de mobilitzacions convocades per aquests mesos de maig i juny. Protesten contra la gestió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i per reclamar millores educatives i laborals. Avui es feia una aturada parcial de dues a primera hora del matí. Han començat tallant per uns minuts la carretera N-II, fins que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han dissolt la manifestació, i després han anat a la seu d’Esquerra –el partit del conseller– per empaperar-la amb cartells demanant la seva dimissió.

Amb cartells de “Bye bye Cambray”, “Petit dictador” o “Prou imposicions”, una vintena de docents de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme han empaperat la façana de la seu local del partit del conseller d’Educació, que és l’objectiu de les crítiques del sector de l’ensenyament per la seva gestió i per com ha portat les relacions amb el col·lectiu de mestres i professors.

Ho ha exposat la portaveu Gizane Silva:

Li demanem la dimissió perquè el que pretén és la privatització de l’escola pública, a través de les empreses que té al darrera com la Fundació Bofill o la Pere Tarrés (…) Ens ha insultat, menystingut i menyspreat, apartant-nos de qualsevol mena de diàleg.

Mentre estaven fent l’acció de protesta a la seu d’Esquerra, una persona del partit ha passat per davant i els ha recriminat l’empaperada.

Minuts abans, havien fet un tall a la carretera N-II, a l’alçada del carrer Sant Josep. Han ocupat la via i han mostrat una pancarta en què es podia llegir “Fem vaga pel teu futur”. Això ha provocat afectacions de trànsit, a primera hora del matí, fins que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra els han obligat a dissoldre la protesta, que no havia estat comunicada prèviament.

Ens han dit que havíem de demanar permís. La nostra intenció no era estar-nos les dues hores tallant la carretera sinó una acció simbòlica, que és el que hem fet.

Avui és la primera jornada de mobilitzacions de les quatre que els sindicats USTEC, CCOO, UGT, Intersindical, Aspepc, CGT i USOC han convocat per aquest mes de maig i juny, amb les mateixes reivindicacions que les vagues del març: retirar el nou calendari i el nou currículum; suprimir el decret de plantilles, perquè consideren una “agressió” als drets laborals i a la transparència que els directors puguin escollir alguns docents; equiparar els sous dels professors de FP o estabilitzar el personal interí i laboral, entre d’altres. Tot i això, ara els sindicats el que reclamen sobretot és que la conselleria rebaixi les hores lectives a primària i a l’ESO a partir del curs que ve.

El 25 de maig i el 9 de juny les vagues duraran tot el dia i hi haurà manifestacions a Barcelona, mentre que el 2 de juny l’aturada tornarà a ser de dues hores.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *