4.596 quilos de taps de plàstic per finançar iniciatives socials

El cor solidari que hi ha a la plaça del Primer d’Octubre de Calella és un dels punts de recollida de taps de plàstics que serveixen per finançar iniciatives socials. L’Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme (ADIAM) és una de les entitats que ho gestiona, i aquests dies ha fet balanç del 2020. En total, va recollir-ne 4.596 quilos que, un cop nets i triats, s’han traduït en 625 euros. La presidenta de l’ADIAM, Maria Arellano, ha explicat avui a La Ciutat a què s’han destinat.

Els diners recollits amb el reciclatge dels taps de plàstic s’acostumen a destinar a ajuts per als usuaris i les famílies més vulnerables de l’ADIAM, però la Covid ha donat cert marge a l’entitat per obrir-ho a d’altres iniciatives de caire social i mèdic.

Com que hi ha hagut moments sense activitat, hem ajudat a alguna família, hem col·laborat amb Creu Roja i Càritas, hem fet una aportació a un projecte de la Vall d’Hebron i per a la compra d’una impressora 3D perquè tothom pogués tenir pantalles protectores.

Dins d’aquesta mateix projecte, ADIAM té un conveni amb la Mancomunitat de l’Alt Maresme que gestiona les deixalleries de diverses poblacions de la comarca per recuperar taps que s’hi porten i convertir-los en solidaris.

La presidenta d’ADIAM destaca la doble contribució que es fa amb la recollida: d’una banda es dona un impuls a diverses iniciatives socials i, de l’altra, s’actua de forma respectuosa amb el medi ambient.

ADIAM celebra que Salut finalment hagi vacunat els convivents de dependents de III grau

Grans dependents, familiars i persones convivents han entrat dins els grups prioritaris del calendari de vacunació contra la Covid, tal com reclamaven entitats del tercer sector. Entre elles, ADIAM. Maria Arellano ha celebrat el canvi de decisió del Departament de Salut perquè, segons ha dit, ha alleugerit molt a famílies amb grans dependents que vivien la situació actual amb molta angoixa.

Moltes famílies d’ADIAM, sobretot les que tenen persones dependents de grau 3, han estat vacunades i això ha sigut molt positiu per a elles. Perquè estaven molt angoixades.

Tot i això, i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, es segueixen mantenint les mesures de seguretat que fixen els protocols.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.