708 calellencs i calellenques han votat pel Premi Ciutat de Calella 2019

En quinze dies sabrem qui són el Premi Ciutat de Calella 2019. El primer de maig es farà la gala de lliurament del reconeixement que convoca l’Ajuntament de Calella i que es concedeix per votació popular. Els candidats en aquesta setena edició són: l’actriu Txell Botey, fundadora de la companyia de Teatre al Detall; Adela Castellà, de l’Associació del Pubillatge de Calella; i el doctor Pere Puig, cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama de l’Hospital Sant Jaume de Calella. En la categoria d’entitat, els nominats són quatre: Amics del Parc Dalmau, Calella-Marxa, Escola Pia i la colla de diables Udols de Foc. Acabada la fase de votacions populars, el regidor de Participació ha celebrat que forces més calellencs i calellenques hagin votat per escollir el seu candidat.

Marc Buch ha donat la xifra final de participació a la setena edició del Premi Ciutat de Calella.

Hem recollit 708 vots. És positiu perquè respecte l’any passat ha augmentat força la participació i això indica que la gent té interès en participar del dia a dia de Calella. Però d’altra banda, també estem satisfets perquè totes les propostes han sigut interessants. Que hi hagi el premi i tantes candidatures és molt positiu.

La participació en aquesta setena edició ha crescut un 68% respecte el 2018, l’any en què van recollir el premi el desaparegut Josep Maria Lloveras i la Cooperativa l’Amistat. Van registrar-se 450 vots.

Amb tot, Buch ha reconegut que cal seguir fent pedagogia per aconseguir la plena implicació cituadana en tots els temes de ciutat.

Cal explicar a la ciutadania que és important que s’impliquin en el dia a dia de Calella. Els pressupostos participatius en són l’exemple més clar, però n’hi ha d’altres com els consells sectorials o els plans i les ordenances que també s’han elaborat recollint l’opinió de la gent.

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella també ha posat d’exemple l’APP Calella a punt per notificar d’incidències a l’espai públic.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *