Calella canviarà el sistema d’aparcament de zona blava i no caldrà exhibir el tiquet

Els treballadors de Gestvia rebran en una terminal PDA la informació dels vehicles que han pagat per estacionar a la zona blava. Aquest serà l’estadi final del procés de modernització del sistema d’aparcament rotatiu que va començar, a principis d’any, amb la instal·lació de les primeres màquines expenedores que sol·liciten la matrícula del cotxe. Per això, se substituiran tots els parquímetres per un model nou, com els que ja funcionen a l’Hospital 2, La Muntanyeta o el Roser, i que en les últimes setmanes s’han col·locat a la zona de Turisme Sud.

“A finals d’estiu s’implantaran unes PDA perquè els vigilants de zona blava puguin fer la lectura de la matrícula per tenir tota la informació sobre el temps que s’ha pagat i el que encara resta. De cara a la tardor, conviuran els dos sistemes, però ja de cara a l’any vinent, i si no genera cap problema amb el ciutadà quant a dubtes, ja ens quedarem fent el pagament i prou, sense treure tiquet”, ha anunciat Albert Torrent, president de Gestvia i tinent d’Alcaldia de Mobilitat de l’Ajuntament de Calella.

La intenció era completar la renovació de la maquinària de zona blava aquest mateix estiu, però s’ha hagut de retardar com a conseqüència d’una onada d’actes vandàlics registrats durant el mes de juny contra un total de 16 parquímetres. “En comptes de posar-hi les noves, hem hagut de substituir-les perquè van patir un atac amb àcid que les va deixar inoperatives. Estem ultimant la denúncia amb la policia, però és una avaria que ha suposat una despesa molt important i ha tingut d’altres implicacions”, ha indicat Torrent.

El president de Gestvia s’ha refermat en què els canvis que s’estan fent en el sistema d’aparcament regulat no tenen un afany recaptatori. Aclareix que no estríctament ni única a les zones per on s’ha començat el procés, però sí que l’empresa municipal de mobilitat ha augmentat els ingressos per aquest concepte. “Aquest any ha millorat la recaptació a totes les zones de la ciutat”, puntualitza Torrent, qui ha exposat quines són les garanties que ofereixen les noves maquinàries que demanen registrar la matrícula.

“La gestió és molt més segura davant situacions que es deriven de l’ús dels parquímetres i que hem pogut detectar com, per exemple, que a l’usuari se li caigui el tiquet o que no sigui completament visible. En el moment que li arriba la sanció no la podia recórrer perquè no tenia el resguard, però amb la nova maquinària on es registra la matrícula s’ha acabat retirant la denúncia en comprovar que s’havia pagat”, ha dit.

I exposa que el fet de pagar per mitjà del registre de la matrícula serà, d’aquí a un temps, un hàbit totalment normalitzat pels usuaris de la zona blava de Calella.

ACTES VANDÀLICS ALS PARQUÍMETRES

El passat mes de juny 16 parquímetres de zona blava van patir actes vandàlics que consistien en introduir àcid i silicona a l’interior de les màquines.
Gestvia va recuperar 16 de les 14 màquines i presentarà una denúncia on l’Ajuntament de Calella, es personarà com a acusació particular.
Totes les màquines van aparèixer amb la mateixa pintada on es podia llegir: “El carrer és de totes”.
L’ajuntament de Calella ha emès un comunicat on assegura que aquests actes han posat en perill als usuaris perquè aquests podien entrar en contacte amb l’àcid que es va introduir a les màquines.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *