8N: “Aturada” laboral i concentració a la plaça de l’Ajuntament

Calellencs concentrats a plaça amb motiu de l'aturada de país, el passat 3 d'octubre
Calellencs concentrats a plaça amb motiu de l'aturada de país, el passat 3 d'octubre

L’Ajuntament de Calella ha confirmat que ha decretat serveis mínims per la jornada de vaga de demà dimecres, només secundada per l’Intersindicat CSC i USTEC-STES, el majoritari dins el sector de l’ensenyament. Al marge del seguiment que tingui a nivell ciutadà i empresarial, a hora d’ara tota una incògnita, el consistori treballa amb el plantejament que les oficines d’atenció al públic funcionin amb l’horari normal. A diferència del 3 d’octubre quan es va portar a la pràctica una aturada de país, amb el suport de la Taula per la Democràcia dins la qual hi ha representades més d’una norantena d’entitats i institucions de l’àmbit sindical, polític, econòmic i empresarial, a més de social i cultural.

Amb tot, des de l’ANC, que juntament amb Òmnium Cultural han ideat un calendari de mobilitzacions sota l’eslògan de la Setmana per la Llibertat, es defensa la jornada de demà en termes d’”aturada de país” per exigir l’excarcerament dels presos polítics.

“Creiem que és un moment vital per estar totalment mobilitzats per donar suport als presidents de les dues entitats i els consellers que estan empresonats, i al mateix temps els que estan a l’exili pendents de l’ordre d’extradició”
, ha dit Josep Barri, de l’ANC-Calella per la Independència, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

De cara al 8 de novembre, col·lectius i partits independentistes de Calella criden a la mobilització des de primera hora del matí. Han difós a través de les xarxes socials un missatge en què es demana gent amb disponibilitat des de les sis del matí i, si pot ser, amb vehicle propi de transport. No n’han transcendit més detalls.

Per la tarda s’ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Calella, que començarà a les set i li seguirà una marxa pels carrers de la ciutat. “Una marxa cívica i pacífica, però que vol ser ben sorollosa perquè estem molt expectants del que està passant aquests dies”, ha avançat Barri.

Des de l’ANC-Calella per la Independència es crida als calellencs a mantenir les accions de protesta per la repressió i la intervenció de l’autogovern de Catalunya. Ja sigui a través de les cassolades, cada dia a les deu de la nit; i assistint a la gran manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona.

Des de Calella s’organitza un desplaçament amb autocar. “Tenim els tiquets a la venda a la nostra seu del carrer Bruguera. L’hora de sortida serà a les 14:30h i la tornada anirà en funció de com es desenvolupi la manifestació”, ha comentat Barri.

L’entitat està a l’espera que es concreti la mobilització que l’independentisme ha anunciat pel Pont de la Puríssima a Brusel·les per avaluar com vehicula la possible participació dels calellencs en l’acte, que recorda la manifestació dels Deu Mil a Brusel·les, embrió de la recuperada ANC i altres entitats.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Josep Barri (ANC-Calella per la Independència).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *