El Passaport Cultural ja té versió mòbil

Calella referma l’aposta per apropar la cultura al col·lectiu juvenil amb la presentació de l’aplicació per a mòbils del Passaport Cultural, una iniciativa creada l’any 2021 i que fins ara únicament funcionava en format paper. Està disponible per als dispositius Android i properament també es trobarà a la botiga d’Apple: la descàrrega és gratuïta i no cal registrar-se. Les persones usuàries hi trobaran informació sobre els espectacles i activitats que se’ls ofereixen i validar-ne l’assistència a través del codi QR que trobaran a l’entrada dels recintes culturals. Qui sigui el primer o primera en emplenar totes les caselles – n’hi ha 9 en total – tindrà un premi directe. La resta que també acrediti ser un bon o una bona consumidora de cultura entrarà en el sorteig d’un cap de setmana per a quatre persones a Port Aventura. Com a novetat, s’amplia la franja d’edat a qui es dirigeix: serà per a nois i noies d’entre 12 i 25 anys.

L’aplicació del Passaport Cultural de Calella – com també el de format paper – premia el consum cultural del col·lectiu juvenil. Els nois i noies que certifiquin l’assistència als espectacles i activitats que es proposen mensualment podran optar a recompenses que van des de vals de compra en establiments de l’Associació de Comerciants de Calella, dinars o sopars en restaurants d’aquí, entrades per a l’Escape Room i, com a premi estrella, un cap de setmana a Port Aventura per a quatre persones. Es farà un sorteig a finals d’any entre totes les persones usuàries que hagin emplenat totes les caselles.

PREMIS CASELLES 20230124 La cartilla consta de nou caselles de diferents colors, distribuïdes en tres blocs: es posarà un segell verd quan es visiti un museu, una exposició o s’acudeixi a una activitat a la biblioteca municipal; vermell si són propostes teatrals, de cinema o espectacles diversos; i blau, per a les musicals.

La tinent d’Alcaldia de Cultural, Montserrat Mateu, ha explicat que la programació vinculada al Passaport Cultural és molt diversa i satisfarà els gustos de tots els nois i noies que s’hi poden apuntar.

Hi ha una oferta molt variada pels joves, en àmbits com teatre, cinema, exposicions als MUTUR o al Museu Arxiu, xerrades, tallers… Sense deixar-me els espectacles musicals que seran aquí per la Festa Major petita, el NEC i la Festa Major de la Minerva.

Les propostes vinculades al Passaport Cultural s’anunciaran mensualment a l’agenda municipal però també apareixeran a l’aplicació mòbil. Per obtenir el segell, caldrà escanejar el codi QR que hi haurà als recintes on es duguin a terme les activitats.

La versió mòbil conviurà amb el format paper, que no desapareix, tal com ha explicat la regidora de Joventut, Cindy Rando.

No suprimim el format paper perquè entenem que encara hi ha molts joves que no utilitzen el mòbil i s’ha de donar la doble versió.

El Passaport Cultural es dirigeix a nois i noies d’entre 12 i 25 anys – s’amplia la franja d’edat per darrera – que visquin a Calella o estiguin escolaritzats a la ciutat. Amb les novetats d’aquesta edició es pretén que la iniciativa sigui més àgil i atractiva i adaptada a les dinàmiques de consum del públic, amb l’objectiu que qualli encara més i millori el nivell d’acceptació dels últims anys, tal com ha explicat l’alcalde Marc Buch.

L’experiència ha estat molt positiva i per això hem tingut ganes d’evolucionar. En un món cada vegada més tecnològic i digitalitzat, vam veure clar que calia apostar per l’aplicació, donant més possibilitats i accedint millor als joves (…) Amb el mòbil a la butxaca podran escanejar fàcilment el codi QR, però també la recerca d’informació serà més àgil.

El Passaport Cultural en format paper es pot continuar sol·licitant a les dependències municipals de Joventut de Can Saleta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *