Calella entra al circuit de cinema infantil en català que impulsa Òmnium

"Gordon i Paddy" és la pel·lícula que estrena la programació del CineXic a Calella

El programa CineXic d’Òmnium Cultural arriba aquest diumenge a Calella, amb projeccions mensuals previstes fins a finals del 2023 i l’objectiu d’impulsar el cinema infantil en català. És una iniciativa que s’adreça al públic familiar i que premiarà la fidelitat amb el sorteig de lots culturals. S’inaugurarà amb “Gordon i Paddy”, sobre la història d’un cap de policia que està a punt de retirar-se i ha de trobar un nou assistent. És una pel·lícula sobre l’amistat entre generacions, l’intercanvi de coneixements i la importància de no treure conclusions abans d’hora. Es projectarà aquest diumenge 29 de gener a l’Auditori de Can Saleta (18h), amb entrada gratuïta. Compte que l’aforament està limitat.

Les pel·lícules del CineXic s’han seleccionat pensant en el públic d’entre 3 i 12 anys i amb l’objectiu que facin un major consum de cinema en català. La tinent d’Alcaldia Montserrat Mateu, responsable de Cultura i docent de professió, exposa que hi ha un gran dèficit d’ús de la llengua en aquesta franja d’edat.

Veuen poc cinema en català però, en general, les estadístiques indiquen que les noves generacions – jo en tinc constància en l’etapa da primària – un 30% de l’alumnat no fa servei mai o garebé mai el català. Justament aquest projecte té per objectiu impulsar l’ús de la llengua catalana i, en concret, en l’àmbit audiovisual.

La projecció d’aquest diumenge i la prevista per al mes de febrer es faran a l’Auditori de Can Saleta, per traslladar-se després a la Sala Mozart, on s’acabarà de desenvolupar la programació de cinema infantil fins a finals d’any. En total, seran vuit films de reestrena de distribuidores independents locals, majoritàriament europeus, que s’han doblat al català. Es recalca que la tria s’ha fet valorant la qualitat artística però també pedagògica de les històries.

Les pel·lícules s’han selecccionat sota criteris de perspectiva de gènere, respecte a la diversistat i el foment dels drets socials i universals.

Al sostre del món, El Cargol i la Balena, La mama és pura pluja, Jacob, Mimi i els gossos del barri, Neu i els arbres màgics, Solan & Eri, missió a la lluna i Operació Pare Noel són els altres títols de la programació del CineXic, que també premiarà la fidelitat del públic. A l’entrada de la sessió, s’entregarà un passaport i qui arribi als quatre segells podrà entrar al sorteig d’un lot de productes culturals. Haurà de registrar-se a la web cinexic.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *