Sant Jordi s’endarrereix tres mesos

La festa de Sant Jordi es traslladarà al 23 de Juliol. Així ho han acordat la Cambra de Llibreters i el Gremi de Floristes, que han decidit celebrar la festa del llibre I la rosa en una data alternativa abans de les vacances d’estiu. Una proposta a la qual ara, Salut, haurà de donar el vistiplau.

La idea dels organitzadors seria mantenir l’esperit de Sant Jordi i que el 23 de juliol, també un dijous, els carrers s’omplin de roses, de parades de llibres i de firmes d’autors. Tot i això, el president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, assumeix que aquest estiu encara s’hauran de prendre mesures de seguretat i distanciament social per evitar contagis.

El que hem de fer és veure amb quines condicions podríem fer-ho i veure en quines condicions, en quins espais, de quina manera… i segurament el veurem molt diferent del que l’hauríem vist altres anys, però la idea és poder-lo fer. Tenim tres mesos al davant per pensar en tot això.

La celebració de la diada al carrer s’havia ajornat el passat 17 de març, ja amb l’estat d’alarma decretat pel coronavirus.

Encara que s’hagi ajornat tres mesos, el Gremi convida a celebrar la diada de Sant Jordi, dijous vinent, des de casa. De fet, el Gremi de Floristes ha engegat la campanya #rosadesantjordiacasa perquè qui desitgi continuar amb la tradició, tot i el confinament, pugui comprar i rebre una rosa a casa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *