El conseller Jané presideix l’acte de reconeixement a les actuacions destacades dels membres de la Policia Local

El Conseller d’Interior en funcions ha acompanyat a la Policia Local de Calella en l’acte institucional que cada any organitza per la festivitat dels àngels custodis. Jordi Jané ha presidit la cerimònia en què s’han fet un extens reconeixement individual a la feina i dedicació dels membres del cos policial, i ha aprofitat per posar de relleu el nivell de seguretat que hi ha a Calella tot i la seva condició de turística. Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella ha destacat que la seguretat i la convivència és un treball que es fa en xarxa entre cossos policials i societat. I s’ha referit a la professionalitat i compromís de la plantilla de la Policia Local.

Com cada any, i de forma institucional, l’Ajuntament de Calella felicita públicament als comandaments i agents per actuacions destacades, estant o no de servei. S’han recordat casos en què la intervenció dels agents va salvar vides o la recuperació d’objectes que havien estat robats; o la eficient resposta que des de Calella es va donar quan aquest passat estiu va caure un vehicle sobre la via del tren, a Sant Pol de Mar. En aquesta ocasió, també s’ha posat de relleu la importància de la col·laboració ciutadana, amb mencions al propietari de la guingueta número 1, Joan Jordi Roura, o al servei de manteniment de l’Hotel Bernat II; així com a tot l’equip de l’àrea de Política Social, amb qui el cos està en permanent coordinació. Igualment s’ha volgut reconèixer la tasca del jutge de Pau de Calella, Francesc Xavier Ten, amb qui comparteixen l’objectiu de vetllar per la convivència i que recentment ha estat distingit amb la medalla d’honor de la Generalitat per serveis excepcionals.

L’acte ha estat presidit pel Conseller Jordi Jané, acompanyat per l’alcaldessa Montserrat Candini i el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, i per l’inspector de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat. Ha congregat una nodrida representació de membres de cossos de seguretat de poblacions veïnes, així com els comandaments de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.

En els seus parlaments, el conseller d’Interior en funcions ha destacat el bon nivell de seguretat a Calella i ho ha posat en valor tenint en compte que registra uns 2 milions de pernoctacions turístiques. “Calella és una ciutat segura, que col·labora bé amb altres policies locals com és el cas del conveni amb les policies de Canet i Sant Pol de Mar, i també amb els Mossos d’Esquadra”, ha manifestat Jané.

La Policia Local de Calella realitza una mitjana de gairebé 46 actuacions diàries, la qual cosa demostra el grau de tensió i d’alerta amb què els agents presten el servei. El temps de resposta en desplaçar-se fins al lloc des d’on es rep una alerta és de 3 minuts.

Són dades que també ha valorat de forma molt positiva l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui ha insistit en la professionalitat i el compromís de la Policia Local. Ha assegurat, a tot això, que el treball en xarxa amb les associacions i ciutadania i amb d’altres cossos resulta essencial per obtenir bons nivells de seguretat. “Hi treballem de manera permanent, convoquem un mínim de quatre Juntes de Seguretat Local l’any per intercanviar tota la informació. Hi ha un engranatge no de cossos separats sinó que partim del comú denominador de garantir la seguretat”, ha indicat Candini.

Candini ha recordat que Calella, en matèria de seguretat, ha implementat el sistema de botó vermell i d’alarmes mitjançant SMS per als sectors econòmics que els permeten estar connectats amb la Policia Local.

El conseller Jané, per la seva banda, ha parlat de l’app per a mòbils My112, que disposa de geolocalització i només prement un botó envia una senyal d’alarma a la centraleta. “Ofereixo a l’Ajuntament de Calella un conveni de col·laboració perquè de cara en endavant integrem la Policia Local a la xarxa del My112. Si s’arriba a temps, moltes vegades es poden salvar vides”, ha assenyalat.

El conseller ha estat rebut per les autoritats a la comissaria de la Policia Local, on ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *