Masnou i Aragonès accepten un any de presó per coaccionar la direcció de la cadena Chekin

Aragonès, Masnou i el cap de la PL de Pineda en el judici a l'Audiència de Barcelona (Foto: TSJC)
Aragonès, Masnou i el cap de la PL de Pineda en el judici a l'Audiència de Barcelona (Foto: TSJC)

Els advocats de Jordi Masnou, tercer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i de Carme Aragonès, exregidora – tots dos del PSC – han arribat a un acord amb la Fiscalia en la primera sessió del judici a l’Audiència de Barcelona pels fets de la nit del 2 d’octubre del 2017 a les portes de l’hotel Mont Palau, s’hi allotjaven els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats pel referèndum d’independència. Se’ls rebaixa la pena de presó, que inicialment era de 3 anys, així com també la inhabilitació per a càrrec públic, que a la pràctica només afecta a Masnou, que continua com a membre del Govern del PSC amb la delegació de les carteres de Pla de Reconstrucció, Empresa, Planejament i Grans Projectes. El judici continua avui dimecres a la sala de la secció sisena amb la compareixença del cap de la Policia Local, per a qui el ministeri públic manté la petició de condemna de 3 anys de presó. La seva defensa la porta l’advocat Andreu Van den Eynde.

Un any de presó i dos d’inhabilitació per a càrrec públic. Aquesta és la pena que han acceptat Jordi Masnou i Carme Aragonès, jutjats a l’Audiència Nacional acusats de coaccionar la direcció de la cadena hotelera Chekin perquè expulsés els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que s’allotjaven als seus establiments en el marc de l’operació d’estat contra la celebració del referèndum d’independència.

Els fets es remunten a la nit del 2 d’octubre del 2017 quan va tenir lloc una manifestació multitudinària a les portes de l’hotel Mont Palau de Pineda de Mar. Ahir dimarts, en la primera sessió del judici, els dos acusats van acceptar els fets que els atribueix la fiscalia, que sosté que van amenaçar els responsables dels hotels per fer fora als agents.

El director dels establiments va declarar ahir a la sala de la secció sisena de l’Audiència de Barcelona que va sentir-se pressionat per a desallotjar els hotels i fer fora els 496 policies que hi dormien. Va relatar que, aquella nit, Masnou i Aragonès es van personar al Mont Palau i van demanar-li que fes fora els agents que s’allotjaven en els dos establiments. A l’exterior, hi havia una protesta ciutadana contra l’actuació policial durant la jornada de votacions que va arribar a tenir moments de molta tensió. El responsable de l’hotel també va explicar que els regidors li van comentar que si no feia el que li demanaven podrien veure’s afectats alguns “tràmits pendents” que la la cadena tenia amb el consistori. En la sessió d’ahir dimarts també van declarar altres testimonis com la dona del gerent de Checkin Hotels, l’advocat de la cadena o d’altres agents de la policia nacional.

El judici continua aquest dimecres amb la compareixença del tercer acusat, el cap de la policia local de Pineda, que no s’ha sumat a l’acord dels regidors amb el Ministeri Públic i per a qui es demana una pena de tres anys de presó per un delicte de coaccions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *