L’ATC preveu que només obrin la meitat dels hotels de Calella

El sector hoteler viu amb una gran incertesa l’impacte de la crisi sanitària. Hi ha por a viatjar i es mantenen alguns tancaments fronterers. Es preveu una davallada molt important de l’ocupació en el còmput dels tres mesos de la temporada alta; i mostra d’això és que ara mateix només hi ha dos establiments oberts a Calella: l’Hotel Sant Jordi i l’Hotel Les Palmeres; i dos dels tres càmpings que hi ha a la ciutat. L’Associació Turística de Calella (ATC) confia que en tombar el juliol hi hagi “més alegria” però les millors previsions són que arribin a treballar només la metitat dels hotels.

En declaracions al programa La Ciutat, la presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, ha explicat que l’obertura dels hotels vindrà condicionada per la demanda que es pugui generar i de l’evolució de la pandèmia i dels rebrots que vagin apareixent.

Possiblement la meitat dels que té la ciutat, som els que tenim previst obrir. I dic previst perquè tot dependrà de la demanda i de com evolucioni la pandèmia (…) Jo penso que estarem entre 2.000 i 3.000 llits.

L’empresariat turístic calellenc confia en el turisme de proximitat català i espanyol, i per això celebra l’impuls de la campanya “És Calella” que s’ha tirat endavant des del consistori. Però no tira la tovallola amb l’internacional, que sempre ha estat el de més pes per a l’activitat turística local.

Hi ha turisme que s’està movent. Parlo del mercat holandès, l’alemany o francès… Hi ha qui té ganes de viatjar i ho farà. Som una destinació amb prou maduresa i expertesa com per adaptar-nos a la nova realitat.

Tot apunta que pels carrers de Calella hi podrem veure turistes europeus però difícilment russos, que han estat una gran aposta de les darreres temporades. És un dels països amb qui Europa ha tancat fronteres per l’afectació que tenen ara mateix, tot i que l’1 de juliol s’anunciarà si es relaxen les restriccions, que hi ha també amb els EUA o Brasil.

Sigui com sigui, l’activitat turística ha hagut d’elaborar protocols anti-Covid-19 per donar garanties de seguretat sanitària als seus clients. En la represa, les zones comunes i les piscines ja poden estar obertes. La presidenta de l’ATC reconeix que adaptar l’activitat a aquesta nova realitat els ha suposat un veritable trasbals, fins i tot a l’hora d’organitzar els bufets.

Se servirà tot emplatat individual, amb porcions. D’aquesta manera s’evita que s’hagin de compartir estris i no hi hagi risc de contagi. A les piscines hi haurà un vigilant i segurament s’aplicarà un horari de tancament que permeti fer la desinfecció de les dutxes, les cadires o les hamaques.

El Govern català pronostica una caiguda de prop del 50% del turisme, un sector econòmic que representa el 12% del PIB català. A Calella, aporta directament el 45% de la riquesa de la ciutat i genera molts llocs de treball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *