Quines accions de promoció de la igualtat de gènere es fan per als joves de Calella?

dones

L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella tanca cada any una programació específica d’activitats o sessions de sensibilització per fomentar l’equitat de gènere entre els joves. Algunes es fan dins l’aula i de la mà de les escoles de la ciutat, d’altres aprofitant espais o moments d’oci. La idea és que els nois i noies preguin consciència de la importància d’avançar fermament cap a una societat igualitària i acabar amb la xacra que representen les agressions i la violència. Un assumpte que preocupa, i cada vegada més, per les situacions d’agressions i violacions que coneixem a través dels mitjans de comunicació i que es fonamenten en la creença d’una condició de superioritat de l’home envers la dona.

La tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, Mariona Grau, ha explicat quines iniciatives en pro de l’equitat de gènere que s’impulsen des de l’administració.

Fins aquest últim any hem programat un teatre fòrum sobre violència de gènere i conductes en pro de la igualtat, normalment a l’entorn del 25N, i al que convidàvem a totes les escoles. Aquest 2018 vam voler anar més enllà i vam agafar una entitat de teatre social que va anar a totes les aules de 3r o de 4r d’ESO per fer tallers sobre violència masclista, l’amor romàntic, els estereotips de gènere, com es conceben les relacions personals abusives… Va resultar molt interessant.

La tècnica d’Igualtat ha assegurat que aquestes sessions de treball, enfocades des d’una vessant potser lúdica, aconsegueixen finalment generar debat i reflexió entre els joves.

També ha valorat molt positivament la campanya del No és No que es va dur a terme durant la Festa Major de la Minerva i que va consistir en la posada en funcionament d’un punt lila i la distribució de polseres amb el mateix eslògan. A més, es va formar als encarregats de les barres de Barraques en termes de prevenció de conductes abusives en l’oci nocturn.

A banda de les accions que es programen des de Calella, també els escolars reben la visita d’agents dels Mossos d’Esquadra que els fan taller i xerrades sobre violència masclista. Mariona Grau ha explicat a l’Info Migdia que la idea que s’ha posat sobre la taula és coordinar tota aquesta tasca en el sí de la comissió de seguiment del Protocol de Violència Masclista, presentat recentment.

Els Mossos d’Esquadra també tenen un catàleg de formació per a les escoles, i n’hi ha de violència masclista. Com que tots formem part de la comissió del Protocol de Violència Masclista i hem parlat de coordinar totes les activitats.

Entre aquestes activitats, s’hi hauran de contemplar les que els membres del plenari del Consell d’Adolescents plantegin en el marc de l’encàrrec rebut a principi del curs: treballar per la igualtat entre nois i noies.

És un dels temes que van suggerir ells mateixos en el darrer Consell, el del curs passat. Ara de moment hem fet una primera reunió, han sortit les primeres idees, i ho treballarem en les pròximes sessions. La previsió és que durant el curs es facin algunes activitats que sorgeixin d’ells per treballar la igualtat de gènere.

El Consell d’Adolescents de Calella està integrat per un vint consellers i conselleres.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat