Esquerra demana dignificar el mirador del president Lluís Companys

Coincidint amb la commemoració del 82è aniversari de l’entrada i ocupació de Calella per les tropes franquistes, el passat 31 de gener, Esquerra va registrar una moció per impulsar la creació d’un Programa Municipal de Memòria Històrica que doni continuïtat a les accions que s’han estat fent, com ara la recuperació del refugi antiaeri del Parc Dalmau o les recents senyalitzacions dels punts afectats pels bombardejos de l’aviació italiana.

La regidora Pilar Rocafort ha assenyalat la necessitat de mantenir i promoure les polítiques actives de memòria històrica com a element reparador del dany que va causar el feixisme i per higiene democràtica.

Per alguns, sembla que això és mirar enrere, al passat i que ara no toca perquè hi ha altres prioritats (…) Fa molts anys que hi hem viscut d’esquena i per salut democràtica no és bo. En aquest context que hi ha hagut tantes morts i dols no acompanyats, ens fa pensar que és un tema que continua vigent perquè hi ha gent que mor que tampoc ha pogut tancar dols de pares o parents.

Com a primera acció, Esquerra proposa dignificar el mirador Lluís Companys i posar-hi una nova senyalització que recordi la seva figura i compromís amb Catalunya.

És un espai de pas, on hi ha un monòlit, però si no coneixes la història de Catalunya no pots deduir que Lluís Companys va ser l’únic president europeu escollit democràticament que va ser afusellat pel feixisme. I pensem que és un exercici de responsabilitat democràtica important.

Lluís Companys era president de la Generalitat de Catalunya quan va ser assassinat al castell de Montjuic per la dictadura franquista, en el marc d’un judici sumaríssim sense cap mena de garanties processals. Cada 26 de gener, l’executiva i la militància d’Esquerra de Calella hi pugen per fer una ofrena floral.

La moció serà debatuda al pròxim Ple Municipal d’aquest mes de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *