L’etapa 1 de la Volta 100: perfil de mitja muntanya i dos esprints que poden propiciar les escapades

El dilluns 22 de març, Calella donarà el tret de sortida a l’edició 100 de la Volta Ciclista amb una etapa exigent i de perfil accidentat de 178,4 quilòmetres. El pilot sortirà en direcció Tossa de Mar i Vidreres, on es disputaran esprints intermedis. El recorregut s’anirà endurint a mesura que s’entri a les Guilleries. Serà el primer port que afrontaran: de segona categoria i 960 metres d’alçada; per després pujar el port de Santa Fe del Montseny, de primera categoria i 1.270 metres d’alçada. Abans de tornar a cap a Calella encara caldrà superar el Collsacreu, de tercera categoria, ja a només 17 quilòmetres per a la meta.

La cursa ha pogut mantenir el recorregut que ja s’havia previst pel 2020, quan va haver de suspendre’s per la pandèmia. En total, més de 1.000 quilòmetres acumulats, distribuïts en set etapes de tota mena de perfils. Només ha estat necessari fer variacions en alguns trams, però mantenint l’objectiu de presentar una Volta amb molts al·licients en cada jornada. De fet, després de 14 anys, la cursa recupera una contrarellotge individual, hi haurà dues arribades en alt i espais propicis per a escapades o bé arribades a l’esprint.

Perfil de l'etapa Calella-Calella (Font: Volta Catalunya)

Perfil de l’etapa Calella-Calella (Font: Volta Catalunya)

? Les set etapes de l’edició 100 de la Volta:

22 de març: Calella-Calella (178,4km de mitja muntanya)
23 de març: Pla de l’Estany (Banyoles)-Pla de l’Estany (Banyoles) (18,km amb contrarrellotge individual)
24 de març: Canal Olímpic-Vallter 2000/Setcases (203,1km de muntanya)
25 de març: Ripoll-Port Ainé (166,5km de muntanya)
26 de març: La Pobla de Segur-Manresa (201,1km de mitja muntanya)
27 de març: Tarragona-Mataró (193,8km accidentada)
28 de març: Barcelona-Barcelona (133km de mitja muntanya)

recorregut

Fa unes setmanes que la Volta va definir quins són els sis equips ProTeam convidats per a l’edició del centenari. Són l’Alpecin-Fenix (Bèlgica), el Kern Pharma, el Rally Cycling (EEUU), el Gazprom-RusVelo (Rússia), l’Arkea-Samsic (França)i el Fundación Euskadi, que s’hi afegiran als 19 equips de la màxima categoria, els UCI WorldTeam, per tal de formar un pilot que tornarà a reunir els millors ciclistes del món a les carreteres catalanes.

L’edició 100 també rendirà homenatge a sis corredors que han deixat empremta en la llarga història de la Volta. A banda dels premis habituals, al final de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- s’entregarà un guardó commemoratiu a aquell corredor que hagi guanyat l’esprint especial bonificat situat al quilòmetre 100 i que portarà el nom d’un d’aquests sis ciclistes icònics: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *