El Govern Municipal creu que l’expedient pels sacs de sorra no arribarà enlloc

guinguetes

La Direcció General de Costes ha obert un expedient sancionador a l’Ajuntament de Calella pels sacs de sorra que va instal·lar a la platja al mes de novembre amb l’objectiu de protegir el litoral calellenc i les guinguetes davant de possibles nous temporals com el Glòria. Aquesta administració, que depèn del Ministeri de Transició Ecològica espanyol, ha entès l’actuació com una ocupació sense prèvia autorització. Si bé és cert que l’Ajuntament va instal·lar els sacs al mes de novembre sense cap permís, a principis d’any va demanar autorització al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, que els va donar un permís especial amb vigència fins a finals del mes de març.

El tinent d’Alcaldia de serveis de Ciutat, Albert Torrent, ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que el problema ha estat el decalatge que hi ha hagut en la tramitació de l’autorització. 

Nosaltres vam omplir els sacs sense permís perquè vam entendre que no aportàvem cap element nou a la platja. La Generalitat ens avisa al gener que l’actuació que fem requereix permís, el demanem i ens autoritzen. Després durant l’impàs mentre s’està tramitant el permís ve l’inspector i ens obre un expedient per no tenir-lo.

Ara, l’Ajuntament considera que aquest expedient quedarà en res perquè, al seu entendre, ha quedat provat que ho han fet per protegir el litoral i de la manera més respectuosa amb el medi ambient. “La sorra ja hi era”, ha dit Torrent. 

Jo vull entendre que són aquestes coses que fa l’administració d’ofici, un inspector que ve, obre un expedient i es tramita. Però el més normal és que quedi en res perquè és una actuació respectuosa amb el medi ambient i sense cap ànim de lucre. I no es pot entendre que ho considerin una ocupació del litoral.

L’Ajuntament ara està a l’espera que es resolguin les al·legacions que ha presentat. El tinent d’Alcadia s’ha mostrat confiat en què es resoldrà. En cas que no s’acceptin, el consistori calellenc no sap encara a quines sancions es podria enfrontar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat