L’equip de “Les dues nits d’ahir” recull a Calella el Premi Gaudí del Públic

La gala dels Premis Gaudí va obrir una finestra per traslladar-se a la Sala Mozart de Calella per anunciar i entregar el guardó a la millor pel·lícula del públic, elegida després del procés de votació popular al qual hi van participar més de 10.000 persones. Van triar “Les dues nits d’ahir”, una road movie que es va estrenar a finals del 2020 i en la qual es reflexiona sobre la pèrdua i el dol. És el debut en la direcció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, creada a partir d’un treball de fi de grau presentat a la Universitat Pompeu Fabra. L’equip va recollir el premi amb emoció i paraules d’agraïment a tothom que els ha donat suport.

Una nit d’estiu, l’Èric roba les cendres del seu amic Pol, mort de fa poc. Aquella mateixa nit, amb els seus dos millors amics, l’Ona i en Marcel, emprenen un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, es converteix en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya cada vegada més de la tornada a casa i del seu objectiu inicial.

La pel·lícula ha guanyat el Premi Gaudí del Públic, que suma a les dues Bisnaga de Plata que va recollir en l’última edició del Festival de Màlaga. A la millor direcció i al millor actor per a Arnau Comas i Oriol Llobet.

L’equip de les Les dues nits d’ahir va recollir el premi de l’Acadèmia del Cinema Català a la Sala Mozart, a mans del crític Jaume Figueras i la periodista Gemma Nierga, i amb gent de Calella a les butaques. L’acte es va enregistrar dies abans, segons s’ha pogut saber per fotografies que els assistents han compartit a les xarxes socials. En el seu discurs d’acceptació, Pau Cruanyes va fer un agraïment a totes les persones que han fet xarxa perquè el seu treball fos reconegut.

“La vampira de Barcelona” ha estat la gran guanyadora de la 13a edició dels Premis Gaudí

El thriller històric basat en l’imaginari popular al voltant d’Enriqueta Martí, anomenada la “vampira del Raval” o “de Barcelona”, dirigit per Lluís Danés, s’ha endut els premis a la millor pel·lícula, la millor direcció artística, millor vestuari, millors efectes visuals i el premi al millor maquillatge i perruqueria.

El premi a la millor pel·lícula per a televisió ha estat per a La mort de Guillem, que narra l’assassinat de Guillem Agulló i el trasbals de la família a l’hora d’enfrontar el judici.

El Gaudí a la millor direcció ha estat per a Pilar Palomero per Las Niñas, que també s’ha emportat el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana, al millor so i a la millor fotografia.

Candela Peña, per La boda de Rosa, i Mario Casas, per No matarás, han estat els guanyadors dels premis a la millor actriu i al millor actor protagonistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *