Dilluns s’aixeca el confinament comarcal i es relaxen altres mesures

La situació de pandèmia, que confirma l’estabilització, permet que es puguin relaxar algunes mesures sobre mobilitat i activitats econòmiques. A partir de dilluns, segons ha aprovat avui el Procicat, s’aixeca el confinament comarcal i hi haurà lliure circulació per tot Catalunya, sense cap limitació ni obligació de desplaçar-se amb la bombolla de convivència. També hi haurà flexibilitzacions en les restriccions als sectors del comerç i la restauració, i de les activitats econòmiques i de culte. Entraran en vigor el 26 d’abril i fins el 3 de maig, sense canvis en el toc de queda que es manté a les 22h.

Les novetats les ha presentat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat.

✔️ Mobilitat per tot Catalunya
✔️ Comerç sense límit de superfície
✔️ Restauració de centres comercials oberta
✔️ Ensenyament postobligatori 100% presencial
✔️ Gimnasos i temples religiosos al 50% d’aforament.

L’obertura del perímetre comarcal i la circulació lliure per tot el país. Es recupera presencialitat en batxillerat i cicles formatius. S’obre la restauració dels centres comercials amb les mateixes condicions que la resta de restauració, és a dir, amb horari continuat de 7.30 a 17h. També canvia l’aforament de les activitats esportives i els actes religiosos, que passa del 30 al 50%.

A més, el govern ha confirmat que desapareixerà el límit de bombolles a l’hora de fer reunions socials, que hauran de ser d’un màxim de 6 persones.

El Procicat ha decidit aquesta flexibilització de les mesures, tot i que Salut insisteix que la situació a les UCI, amb els crítics al voltant dels 500 pacients  continua sent complicada.

Després d’un any de pandèmia, hem d’arribar al final bé i és l’objectiu de tothom. Continuem demanant extremar les precaucions i reduir al màxim les interaccions socials.

Dos dels principals indicadors epidemiològics han millorat lleugerament des del cap de setmana i aquest dimecres, a més, l’Rt s’ha tornat a situar per sota de l’1, el llindar a partir del qual aquest índex mostra un augment dels contagis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *