El Gremi de Llibreters preveu un Sant Jordi amb vendes esponjades durant tot el cap de setmana

Tant floristes com llibreters ja fa dies que han començat a notar l’ambient de Sant Jordi. El Gremi de Llibreters de Catalunya explica que des del cap de setmana passat han notat un increment de les vendes, amb unes xifres especialment bones i que esperen que demà es mantinguin o se superin.
Ara bé, reconeixen que només vendran un 60% dels llibres que es van regalar l’any 2019, quan es va arribar al milió i mig d’exemplars. Amb tot, esperen que les parades al carrer i les ganes de la gent els permetin recuperar-se d’un dels pitjors Sant Jordis dels darrers temps, el del 2020.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha explicat que les llibreries han començat a notar un augment de vendes aquest passat cap de setmana i que hi ha molts clients que s’han avançat a comprar el llibre que regalaran per la diada per evitar aglomeracions. 

Estem contents perquè des del cap de setmana passat veiem que hi ha moviment i la gent compra. Treballant amb una previsió del 60%. S’estan avançant molt les vendes, però no sabem com respondrà demà la gent. Avui i ahir que ja es van muntar les primeres parades en alguns llocs com Barcelona va funcionar molt bé.

Tot i ser un Sant Jordi en context pandèmic, el Procicat ha optat per esponjar les parades de llibres i per això s’ha permès que les llibreries posin parada al carrer davant del seu establiment. Una mesura que Ferrer assegura ajudarà a fer el Sant Jordi més segur.

Demà serà segur. Si la gent ha de fer cues, serà al carrer. Tots ja estem acostumats a fer cua. Serà un Sant Jordi segur, ho garanteixo.

I pel que fa als tops vendes, malgrat que enguany les llibreries acapararan desenes de nous llibres científics i divulgatius que parlen sobre pandèmies i virus, el lector segueix preferint el gènere de l’entreteniment. Un bon llibre, que segons la presidenta del gremi, ens allunyi i distregui de la realitat. 

Ha estat un any on la lectura ens ha salvat i ens ha ajudat a passar el moment dur de confinament. Les circumstàncies són diferents i ens ho volem passar bé, i són els llibres que es venen bé. Ara bé, és cert que han sortit molts llibres referents a la pandèmia, i inclús adaptacions infantils sobre virus.

Siguin com siguin els resultats de la diada de demà, el que sí que ha notat el sector són moltes ganes de viure la festa, d’estar al carrer i d’anar a les llibreries. Això si, lamenten que enguany no hi haurà les tradicionals signatures de llibres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *