Els pintallavis, desbancats per les màscares de pestanyes

maquillatge 1

La pandèmia de la Covid ha canviat les nostres vides i rutines per complet. Des del més essencial fins al més accessori, s’ha vist afectat per les mesures que ens obliga a prendre l’excepcionalitat del moment. En aquest context, inclús el gest quotidià de maquillar-se s’ha vist alterat. Des de l’inici de la pandèmia, i quan la mascareta va passar a ser un accessori imprescindible a les nostres vides, les tendències en maquillatge han canviat radicalment. Així ho confirmen des de la perfumeria Xaloc que reconeixen que des del juny passat les vendes de pintallavis han baixat notablement i per contra les de màscares de pestanyes han anat en augment. Una tendència que ha vingut per quedar-se fins que la protecció no desaparegui de les nostres vides.

No és d’estranyar aquesta tendència, perquè dur pintallavis amb mascareta s’ha convertit en tot un repte. Segons Vicky Cano, de la perfumeria Xaloc, cada cop són més les clientes que estan optant per canviar els seus hàbits d’estètica femenina. En aquest sentit, deixen enrere donar color als seus llavis, per centrar-se a potenciar la mirada i tenir cura de la pell. Si en les crisis econòmiques anteriors la venda dels pintallavis augmentava – el que es coneix com el Lipstick Index – en aquesta, la màscara de pestanyes s’està convertint en l’indicador a tenir en compte.

Normalment ara venem molts més productes pel que és la part dels ulls. La gent busca potenciar la mirada, donar-li profunditat, allargar les pestanyes… Durant aquest temps s’han disparat les vendes de llapis d’ulls, màscara de pestanyes i ombres.

Segons un estudi de Captify, les cerques a internet de productes de maquillatge d’ulls han crescut un 52% durant aquest 2020. I la gent no només busca màscares de pestanyes, sinó que també han anat en augment les vendes de pestanyes postisses o de sèrum protector.

Ara també estan molt de moda les pestanyes postisses, perquè t’allarguen la mirada i la fan més vital. Tenim des de magnètiques, individuals amb cola, hi ha de molts tipus ara mateix perquè és l’última moda. També ens estan demanant molt sèrum de pestanyes, que t’allarga la pestanya i la cuida.

Per aquells que encara s’atreveixen amb els pintallavis, ara es busquen textures amb una bona fixació que aguantin els frecs i no embrutin la mascareta, com els pintallavis de retolador. Malgrat que les grans marques de maquillatge enceten una cursa per trobar la barra de llavis perfecta que no deixi rastre, a hores d’ara, Cano assegura que no hi ha cap que tingui un 100% de fixació. I a la moda de les màscares de pestanyes, se li afegeix un altre contrincant, el bàlsam de llavis i és que amb l’ús diari de la mascareta és fàcil que sentim que els llavis se’ns ressequen més del compte.

Demanen sempre un pintallavis que quedi fixa, que no taqui la mascareta. Ara totes les marques estan investigant perquè tenim labials molt fixos i mates, però que encara taquen.(…) El que també ens demanen molt ara són bàlsams de llavis, la mascareta ens resseca el llavi perquè l’asfixiem. Per tal d’hidratar-lo cal aplicar-li un bàlsam i és el producte estrella ara mateix.

Pel que fa a les bases de maquillatge, Cano apunta que cada cop més gent també opta per unes bases més fluides i de major fixació. I reitera la nova tendència del 2020: maquillar-se només la part superior de la cara.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat