La Diputació ofereix a Calella una nova línia d’ajuts per afrontar la recuperació postpandèmia

Dependències municipals de l’Ajuntament de Calella (Arxiu)

El nou Pla de Resiliència Local de la Diputació de Barcelona està dotat amb 50 milions d’euros que es repartiran entre els ajuntaments de la província per ajudar-los a la recuperació postpandèmia. L’import s’estableix en funció de criteris poblacionals i econòmics, i a Calella se li ha assignat una partida de 236.000 euros que estarà disponible a partir del 2022. Els diners els podrà utilitzar mitjançant la presentació de factures i fins a cobrir l’import.

Amb aquest nou pla, la Diputació de Barcelona vol contribuir a la reactivació econòmica dels ajuntaments, preservant la seva autonomia a l’hora de decidir a quins projectes o inversions destina la partida assignada. El maresmenc Joan Carles Garcia, membre del Govern de l’organisme supramunicipal, ha afegit que la convocatòria és molt àmplia i abraça gairebé tots els àmbits de gestió.

Sabem que tots els municipis tenen qüestions que han d’afrontar, que ho haurien de fer igualment amb el seu pressupost, i el que fa la Diputació de Barcelona és ajudar d’una manera clara i evident perquè sigui possible. I que l’Ajuntament pugui destinar els diners a d’altres coses perquè ho tindrà cobert. És una ajuda molt generalista i la voluntat és que sigui molt oberta per contribuir a la recuperació.

El pla contempla fins a sis línies d’actuació finançables: la reactivació econòmica, l’atenció a les persones, la solvència financera dels ajuntaments, la inversió sostenible, la mitigació del canvi climàtic i la transformació digital.

El diputat maresmenc explica que els diners estaran disponibles a partir del 2022 i que, en funció de l’execució que hi hagi, no es descarta ampliar la dotació en el decurs del mateix exercici.

La idea és que es pugui començar a cobrar a partir del mes de gener del 2022 i es puguin gastar durant tot l’any, fins al primer trimestre del 2023. Si veiem que l’execució és ràpida, ens plantejaríem una ajuda que sortís l’estiu de l’any vinent.

El Pla es va aprovar en la primera sessió plenària que la Diputació de Barcelona ha celebrat de manera presencial des del febrer del 2020. Va tenir lloc en el renovat paranimf del Recinte de l’Escola Industrial de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *