El Banc dels Aliments busca 900 voluntaris a la comarca per participar en el Gran Recapte

Imatge d'arxiu

El Gran Recapte tornarà als supermercats calellencs i és per això que ara busca voluntaris pel cap de setmana del 19 i 20 de novembre. Aquest any i seguint el model de l’edició anterior, es recolliran només donacions econòmiques a les caixes dels establiments i també a través d’internet. Amb aquesta mateixa fórmula, l’any passat van aconseguir més de set milions d’euros, que van permetre obtenir més de cinc milions de quilos d’aliments. La campanya d’enguany vol anar més enllà i s’estén al petit comerç que formarà part de la xarxa de punts de donació. Ara, els responsables del Banc dels Aliments fan una crida als establiments calellencs per adherir-se a la 13a edició.

Amb la voluntat de recuperar l’essència de la jornada, el Gran Recapte torna a buscar voluntaris que estiguin físicament a les botigues per sensibilitzar a la població i animar-los a fer una donació. Al Maresme de moment s’hi han apuntat unes 300 persones, però encara en calen 600 més, per arribar als 900 voluntaris que necessiten. Francesc Cusí és el coordinador de la campanya a la comarca.

Demanem més voluntaris que l’any passat, perquè són l’essència de la jornada i és la manera de recordar a la gent quan va a comprar que demanem ajuda per pal·liar la pobresa alimentària del país. Ara mateix a la comarca tenim unes 350 persones inscrites, i ens calen unes 900 en total.

Les persones voluntàries seran presents als punts de recollida el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre, a l’entrada de la botiga que se’ls assigni i portant una armilla d’un sol ús i mascareta. Els voluntaris faran torns de 4 hores cobrint les botigues assignades. Les seves funcions seran informar els clients del canvi de format per motius de seguretat a causa de la pandèmia, i de com es pot fer una donació aquest any directament a la caixa de l’establiment. Els voluntaris es poden apuntar a través del web granrecapte.com a la pestanya de voluntariat.

A més, per primera vegada, les petites botigues que ho vulguin es podran sumar al Gran Recapte gràcies a una app, a través de la qual es pot digitalitzar tot el procés de donació. Francesc Cusí ha animat a totes les botigues d’alimentació calellenques a adherir-se a la nova edició.

Enguany s’estén al petit comerç d’alimentació. No sabem encara quantes botigues de Calella participaran perquè encara tenen uns dies per apuntar-se a través del nostre web com a botigues col·laboradores.

En el cas del petit comerç, les donacions quedaran registrades en una app al mòbil de la botiga i es vincularan a una entitat de la població. Aquestes entitats podran adquirir els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible a cada establiment. Des del Banc d’Aliments apunten que tracta d’un sistema molt més transparent i senzill. 

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *